eindelijk op weg


BH 1

01-10-2014 11:12

De metstelclub is weer begonnen en het was weer geweldig....

steen voor steen , muurtje voor muurtje , boogje voor boogje worden de meest mooie werkstukje gemaakt.

Vooral het samen werken en creatief samenwerken, het bouwen van paleisjes is nu het uitgangspunt geworden.

 

Immers de meesten kunnen nu wel zo 'n beetje metsen.

Dus we gebruiken een soort suikerklontjes ministeetjes om allerlei leuke bouwwerkjes te maken.

De avond wordt gelardeerd met gezellige muziek (ik mag de muziek nu kiezen) en nog steeds beëindigt met een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

 

Het is goed zo zonder vrouwen twee keer per maand een goede avond te beleven, veel met elkaar te bespreken, samen te zijn.

Hoe goed is het als broeders te samen zijn.

Sommigen kappen nog her en der aan een steen waarbij het eigenlijk wel de regel is dat je je eigen stenen kapt en nooit ongevraagd advies geeft maar wel bijstand en hulp als een ander dat vraagt.

En zo ontstaan de mooiste bouwwerkjes, wellicht worden die ooit eens tentoongesteld, maar meestal worden de bouwstukjes weer tot materiaal gereduceerd om opnieuw te dienen tot bouwstenen voor het volgende meesterwerkje.

 

Waren het huisjes, fabriekjes, werkplaatsen zijn het zo langzamerhand paleisjes, kathedralen neen bijna tempels geworden,,,,nog niet perfect nog niet helemaal van dit of dat maar werkjes waar we met trots naar terugkijken en over babbelen tijdens ons broederlijk maal, Tempeltjes welke een inspiratie vormen om na reflectie een volgende keer weer meer in liefde en broederlijkheid samen te bouwen.

 

Dat was het weer even blij dat ik weer blog.....

 

het gaat u goed...ik wens U vrede,liefdevolle zachtheid en vooral compassie......compassie voor de wereld om U heen de onvolmaakte mensen die U ontmoet......maar vooral zelf veel compassie te ontvangen we zijn immers allen onvolmaakte bouwers/metsers /kappers aan ons eigen huis van leven in dit samenstel der dingen.

Het gaat U goed.

Het zal mijn elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

Han

—————

Terug