eindelijk op weg


BH 24

26-01-2015 21:25

Ik was hier vandaag om een achtergrond artikel te zetten, pluk en plakwerk t.b.v. miijn studie "'anders denken"' van het theosofisch genootschap.

gelijk maar een kort stukje schrijven dacht ik toen.

Allereerst om uiteen te zetten dat het niet verschijnen van enige zweverige of andere gedachte, van enig spinsel of gelal niet komt door gebrek aan stof of inspiratie....nee nml door het veel te veel op dit moment. Tevel gedachten ideeën draaien rond en neen op geen moment dreig ik momenteel aan waanzin , of maaldenken ten onder te gaan.

 

het hier schrijven zou teveel energie , aandacht en tijd vergen.

 

wel moet ik even kwijt dat de grondgedachten over mijn bestaan momenteel uit het met verwondering kijken van de cirkelvormige aspecten van het bestaan , de cylindrische en soms konische begrippen die eruit voortkomen, de herhaling en wedergeboorte van alles in mijn en in elk bestaan.

Waar echter elke cirkel elke bol elk bestaan elke periode niet alleen een nieuw begin is-lijkt-blijkt te zijn maar als een verdieping, vervolmaking uitwerking  van iets tot een andere werkelijkheid wordt ontstaan uit en terugkerend tot de werkelijkheid waaruit ze ontstaan is gelijk, geheel anders , vernieuwend en vertrouwd.....

 

ach ja we zijn er mee bezig.....het enige wat me uitermate ergert is het enorme gebrek aan discipline wat ik lijk te ontberen, of als een karma afroepent gebueren lijkt te ontstaan uit de manier waarop ik mijn weg  wil ontlopen en er wetens en willen voor kies lui en dan ook vooral aardslui te zijn slechts mijn plicht t.ov. de buiten mij staande vraag  vervullen om anderen te behagen en de plicht die mij roept mezelf te behagen slechts door zelfdestructive karma afroepende luieheid te ontlopen.

 

nu Frater martinus is dat zweverig of niet??

nu ik wens u allen liefde, vrede en compassie toe .

het zal ons elke dag en elk moment steeds beter en beter gaan en alles herhaalt , komt terug op een nieuwe  , andere en toch gelijke wijze....

Han

 

—————

Terug