eindelijk op weg


bh18

02-12-2014 09:31

De zenuwen gieren door mijn lijf

angsten beheersen mijn nietig bestaan in deze werkelijkheid in dit samenstelsel der dingen

 

Onvolkomen zo dwars in mijn bestaan. Volop geleid en geholpen maar zo tegendraads.

 

Ik ben moe en beng maar ook dat gaat wel weer over . Zo van overtuigt dat ik niet anders doe dan zeer regelmatig mijn plicht te verzaken.

 

Er wordt me zoveel opgelegd of ik meen het mezelf op te moeten leggen.

Plichten plichten plichten

 

en altijd maar denken dat bevrijding van de plichten geluk zal opleveren, terwijl het slechts korte momenten van extase oplevert.

 

Er rest me niets anders dan mijn plicht te doen en te vervullen , dat is de enige weg die tot geluk en vervolmaking leid en dan nog alleen als het vanuit de goede intentie wordt aangegaan.

 

Plichtsbesef is één

de angsten daaraan niet te kunne voldoen twee maar de weg naar vervolmaking is gewoon doen , luisteren en je weg volgen.

De beker van dit aardse tranendal deze werkelijkheid leegdrinken , je karma aanvaarden (je hebt het immers zelf aangedaan/aangegaan ) en doe wat goed is in deze werkelijkheid in de nabijheid van mijn bestaan in dit samenstel der dingen.

 

Angst kan overwonnen worden door je plicht te doen, maar juist dat maakt weer angstig.....een vicieuze cirkel??/

ik denk het niet het is een weg

 

weg.....op weg!!!1

 

Ik wens U liefde, compassie en alle steun die nodig is van uw broeders en zusters des levens het pad te vervolmaken en vervolgens een nieuwe weg een nieuw leven in te gaan met nieuwe uitdagingen en een nieuwe beker te drinken.

Het zal ons elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

Han

—————

Terug