eindelijk op weg


BH6

10-10-2014 08:17

Als had ik de liefde niet ik was een rammelend bekken en een schallend cimbaal o.i.d.

Het is al weer vroeg dag,

steeds en regelmatig ben ik vroeg wakker, gemiddeld slaap ik maar een uur of 4 per nacht, ook overdag behalve dan soms een “”hazeslaapje”” in de bus slaap ik niks....

Het is dan ook een wat slaperig en loom gevoel dat over me is gedurende een hele lange dag.

De ene keer sleep ik me er door , de andere keer passeert de dag gewoon en soms nog maar heel soms is een dag gewoon te kort en is voorbij zonder dat ik dat eigenlijk wil of merk.

Ik heb gezorgd dat ik veel mogelijkheden heb ,,,teveel om mijn tijd door te brengen, de dag te laten passeren, activiteiten veelal gericht op luie en passieve bezigheden zoals internet, films/filmpjes kijken en lezen.

Ik denk ook dat ik nu een volwaardig lid zou kunnen zijn van het genootschap ter verspreiding van nutteloze kennis zoals die vroeger en wellicht nog steeds in de Nederlandse krant trouw verscheen.

 

De overeenkomst met mijn kinderen is trouwens sterker dan ik ooit kon vermoeden of bevroeden, niet alleen in film en boekkeuze ook in wat en hoe ze in het leven staan blijken mijn kinderen toch meer een kopie van mij en mijn levensstijl.

 

Mijn jongste zoon vind mij een verhaaltjes verteller van verhalen die toch over het algemeen van een andere werkelijkheid zijn als de zijne en niks met , volgens hem dan het werkelijke leven zoals het is of was te maken hebben,.

Het zij zo

Het leven hobbelt verder het leven passeert, ondanks mijn zwaarmoedigheid, het verwaarlozen van mijn praktische omgeving besef ik me meer en meer dat ik gelukkig ben....ik heb immers de liefde.....ik heb de liefde gekend, omarmt en ik heb nog steeds de onvoorwaardelijke liefde voor mijn medemens ondanks het feit dat ik er vanuit mijn beperkt bestaan in deze werkelijkheid steeds maar weer voorwaarden aan probeer te verbinden.

Het maken van voorwaarden voor mijn liefde maakt me minder gelukkig, het besef,hebben en vrijelijk weggeven van die lioefde maakt dat ik besef verbonden te zijn met de God die alles overtreft en overstijgt, naakt me gelukkig.

 

Een groet een wens .

Het gaat u goed...vrede compassie en liefdevolle vriendelijkheid zij met U, ik hoop dat de liefde Gods die in uw hart zit U een voortdurende bron van vreugde en kracht van levenslust zal zijn.

Het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

Han

—————

Terug