eindelijk op weg


meer 49

29-09-2013 13:24

Authenticiteit in het denken

authentiek zijn

de behoefte van het aanhalen tot

 

Hoe kunnen we zo vrij en authentiek mogelijk denken.

Het denken is zoals het DNA, het bouwt voort op dat wat bestaat en maakt een eigen unieke/authentieke mix.

 

Waarvandaan in ons denken en uitleg over hoe we denken dan ook altijd “”autoriteiten”' aan te halen, plato zegt, socrates deed epicures stond voor verhoeven dacht....... Het is immers evident in de vorming van ons denken dat we kennis hebben/hadden en nemen van wat andere denken,dat we bewust of onbewust ons denken ,onze gedachte toetsen, afzetten tegen of stellen boven de gedachten van anderen.

 

Ook zoeken we door het delen en verdedigen van onze gedachten medestanders, gelijkdenkende, hoewel dat bijna een onmogelijkheid is doordat er in de gedachte ook de schijnbare consensus van gedachten altijd een onderlading van de persoonlijke niet kopieerbare innerlijke weging en beleving zit.

 

Maar ja authentiek denken......bewust van het feit dat ik nu eenmaal ik ben, ik denk vanuit mijn eigen dna gedachten profiel opgebouwd uit het dna meegekregen van mijn vaders en moeders in het denken.......het is daarom ook niet nodig mijn gedachten extra of minder gewicht te geven door uit te leggen van uit welke denkers ik mijn ideeën opbouw of ze afzet tegen de ideeën van andere n

 

Ik ben ik ik ben authentiek, ik denk,ik ben ik besta en zoals ik is er geen tweede.

 

Ook al zullen vele proberen mij en mijn denken onder te verdelen bij andere denkers of mij als een lichtgewicht uit het rijtje der denkende mensen bij de papegaaien te zetten.

 

Als veertienjarige puber schreef ik een toneelstuk en een gedachte erna. Mijn toenmalige Nederlandse leraar beoordeelde het als goed maar zei dat het plagiaat was..........Hij heeft mij echter nooit aan kunnen geven van waaruit het plagiaat dan was, welk stuk ik kopieerde of anderszins navertelde toen ik zestien was kwam ik erachter dat één van mijn hoofdpersonen dezelfde was als in “hair”de topmusical van toen (berger)

maar ja om het daarom tot plagiaat te brengen. In ieder geval was zijn benadering beter als een latere nl leraar die mijn opstel naar mijn ouders stuurde en het weigerde te beoordelen (een eerste altijd meegedragende verloren aanvaring van mijn ik met het establishment)

De gedachte waarop ik een gedicht schreef kan ik wel als plagiaat thuisbrengen als ik in zijn perspectief ga staan( ik ben een zwerver in het diepst van mijn gedachten) maar kan het als je het origineel nooit gelezen hebt of er kennis van hebt genomen voordat je het schrijft plagiaat genoemd worden los van wat het feitelijk is (want dat weet ik dan niet....het is iets van wie vond de boekdrukkunst uit)

 

Oké dus de authentiek gedachte....ik ga ervan uit dat iedere gedachte authentiek is en dat er net als zoveel er hooguit intersubjectieve gezamenlijkheid in gedacjhten kan zijn.

 

Het is niet nooit nodig naderen te vernoemen in je verhaal, je gedachte, soms kun je leren, gezamenlijk leren van de gedachten/ideeën van anderen.......Als jongere kreeg ik van mijn “”peers”” de kritiek me te verschuilen over wat die en die zei of leerde over een bepaald onderwerp of probleem,,,,,ik laat het nu achterwege.

 

Ik verwerp het dan ook als een ander mijn gedachten als plagiaat of die en die school of in de trant van of in naar de ideeën van of christelijk judaïs geïnspireerd etc. etc. etc.

 

Mijn gedachten zijn authentiek , van mezelf en ik uit ze omdat dat nu gewoon een innerlijke drang is van me.

Nu ik zevenenvijftig ben heb ik niet meer de illusie grote hordes medestanders of politieke dan wel filosofische veranderingen tot stand te brengen.

 

Het is voor mij van mijn, door mij en ieder pakke dat hij pakke wille

het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

wat is internet toch eigenlijk een prachtig medium.....een mondiale samenleving van homo sapiens sapiens naar homo ludens waarvan homo evolutiones een uiting is.....het spelen met ons eigen bestaan onze eigen toekomst niet alleen maakbaarheid van onze samenleving maar ook maakbaarheid van ons als mens onze opvolgende generaties

 

 

het gaat me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter.

 

Han

—————

Terug