eindelijk op weg


blog 70

24-08-2013 13:58

Persoonlijke gids

Sinds gisteren heb ik niet alleen een maatje gevonden hier in het Antwerpse maar ook nog eens een persoonlijke gids.

Deze kennis/bijna vriend is geboren en getogen Antwerpenaar en heeft mijn hart gestolen toen hij zomaar zonder problemen aanbood te helpen met mijn verhuizing op het moment dat hij “”toevallig “” hoorde dat ik zonder hulp zat.

 

Enfin dat verhuizen was zo gebeurt dank zij de deskundige hulp.

Achteraf al goed aan de borrel gezeten en daarbij gaf hij als geboren en getogen Antwerpenaar al blijk alles zeer goed te weten.

 

Van sommige mensen zeg ik wel eens …...niet veel geleerd op school niet veel diploma s maar wel zeer ontwikkeld en getuigend van een zeer gezond verstand.

Nu zo één is het er ook weer. Het is aangenaam vertoeven met hem en hij heeft zeker geen klein hartig of bekrompen oordeel en daarnaast brede interesses.

We gaan nu ook binnen kort naar de opera.

 

Enfin gisteren spraken we af op mijn vaste plek “”café De kroeg”” op de groenplaats een borreltje te drinken.

 

Eerst dronk hij een paar pinten en ik mijn gebruikelijke twee bollekes.

Dat gaat weer niet goed dacht ik ( ik kan niet tegen bier , wordt er bijzonder snel dronken van) dus bestelde ik een fles cava wetende dat hij dat ook kon waarderen......Goed al babbelend ging die fles ook weer en erg vlot leeg,,,,,zullen we overstappen op de ricard een drankje wat wij beiden ook zeer waarderen...... goed maar dan wel goed geserveerd zegt mijn pas verworven maat ik weet een mooie plek achter bij de schelde.

 

Zo gezegd zo gedaan op weg voor de perfect geserveerde ricard....en eerst nog een kort wandelingetje naar de schelde waar een Italiaans trainingsschip voor de marine lag , helaas waren we te laat voor het toegestane bezoek.....

Tja drie lekkere ricardjes de man verder besloten we een hapje te gaan eten....hij had een voorstel een turks restaurant met een zeer bijzondere patat.

En was me dat een bijzondere lekker hap een echte simpele voedzame aangename maaltijd een grote patat gepoft inde schil erover lamsvlees en spinazie met een lichte gratin van kaas afgemaakt met een licht getomatiseerde dunne roomsaus met zeer bijzondere kruiden erin die ik niet kon thuis brengen …..heerlijk.

 

Het geheel maakten we af met een glaasje kier om na afloop nog een flesje cava in café de kroeg leeg te maken.

 

Enigszins rozig en vrolijk fietste ik naar huis,waar ik na nog wat tv gekeken te hebben om 12 uur braaf mijn bedje inging.

 

IK verheug me op de toekomstige lessen in het culinaire en bacchante leven van Antwerpen

 

nu vandaag eindelijk de rest van de boodschappen doen en op ruimen hier

 

het gaat goed

 

Het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

Han

—————

Terug