eindelijk op weg


blog 77

31-08-2013 15:13

De zgn gouden zonnestralen....

 

Terwijl de uit boeken bekende gouden zonnestralen mijn rommelige, bestofte en door de ruiende vogel bedonste appartement binnen vallen kruip ik achter mijn pc om dit op de steeds luider wordende muziek van ouverture 1812 te schrijven.

 

Vandaag en overigens ook de vorige dagen ben ik in de ban van “”konigJezus”” geschreven door Richard Graves al in 1946, maar pas vertaald in 1986 en uitgegeven vanuit dezelfde hoek als de katholieke Bijbelvertalingen.

 

Het bestaan van dit boek was me onbekend zoals van waarschijnlijk duizenden boeken , maar dit boek boeit me alhoewel het niet mooi geschreven is en /of slecht vertaald. Verschillende vertalers hebben er aan gewerkt. Ouverture 1812 bereikt zijn hoogte punt ik raak meer en meer opgewonden terwijl ik dit schrijf.

Hiervoor weden nessun dorma en Dona mobile uitgevoerd...ik geniet...

 

te lui en opgewonden om rust te nemen en op te bestaan roer ik mijn koffie met een schaar bang dat ik um weer vergeet te drinken zoals zo vaak als ik zit te bloggen.

 

Het laatste geld ligt voor me, nog slecht vijf euro op de bank en 7 euro op mijn debetkaart , geen vrouw meer in mijn leven tenminste.....wanhoop zou toe moeten slaan toch weet ik en vertrouw ik op......

 

enfin zoals een bekende televisie kok altijd zegt wat hebben we ervan geleerd......

 

Macht, wellust en angst moeten we in dit leven overwinnen zodat ze als makke schapen achter ons aan lopen, opdat zij niet ons leven maar wij in dit bestaan hen overheersen.

 

Macht wellust angst

dat is het

dat zal het zijn leidmotieven in mijn bestaan.

Het verwerpen van macht is een soort hoogmoedig omgaan met of anstig zijn voor de macht die bij zovelen corrumpeert

 

]wellust dat zo vaak mijn leven beheerst en door het afwijzen ervan toch telkens als eren wild dier me blijft aanvallen en onherroepelijk op de loer ligt...

 

angst die mij als een vale gier of adelaar op vleugels door de lucht voert en me elk moment lijkt te laten vallen om me daarna weer op te roepen en verder te voeren.

 

Angst wellust macht hopelijk worden het eens de schapen die me naar behoefte van warmte,voedsel en gezelschap zullen voorzien

 

veel moet ik aan vele mensen denken die me zoveel warmte en vreugde geven en me inwijdden in die geheimen die zoveel overwinning en vreugde geven zonder dat ze me aan macht wellust of angst TENONDER LATEN GAAN

IK DANK HEN DIE MIJN BROEDERS EN VRIENDEN ZIJN VOOR HUN NIMMER AFLATENDE STEUN EN GENEGENHEID.

 

Het gaat me goed en het zal me in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

Han

 

—————

Terug