eindelijk op weg


blog 88

09-09-2013 12:23

Normaal als ik mijn ogen sluit.

 

Normaal als ik mijn ogen sluit wordt alles zwart om daarna met roodachtige tinten en zachte lichtjes over te gaan in dromenland.

 

Maar zo enkele keren per jaar is dat anders dan is het meteen feest du moment dat ik mijn ogen sluit.........

 

 

Ik sluit mijn ogen en een hemels en helderblauw scherm doet zich voor om vervolgens zwart te worden met de meest fantastische lichteffecten, ik zou er uren naar kunnen kijken, het gaat van vuurwerkachtige impressies naar lichtkunstachtige performances, alleen jammer dat ik al kijken steeds misselijker wordt en bijna moet overgeven zo ik niet mijn ogen tijdig open zou doen.

 

Tevens de indringende en pijnlijke hoofdpijn die als bliksemschichten mijn hoofd indringen als ik mijn ogen open doe....dat maakt voor mij de oplossing simpel.......gericht gaan mediteren of medicijnen die mij vervolgens in een diepe droomloze slaap brengen.

 

Maar ook de lichaamsmeditatie die mij normaal in een diepe ontspannende slaap brengt is geen grapje meer tegenwoordig, bewust de stekende en diep penetrerende pijn voelen die uitgaan van mijn grote teen, de voorheen dove enkels die nu ook al pijn uitstralen en dan de knieën waarvan uit een alomtegenwoordige zenuwpijn al dan niet gepaard gaande met scheuten of messensteken van pijn...

 

Dus steeds meer medicatie of ook een goede grap afleiding geven......kijken naar een reportage of tv programma wat redelijk kabbelend en stabiel gaat....de documentaire van de bbc over Jeruzalem is zo'n ding, ik ken um al een heel eind uit het hoofd en de hersenen zijn dan met iets anders bezig als pijn , slapeloosheid of lichteffecten en dan wil het nog wel eens gebeuren dat mijn brein zich over geeft aan het lichaam en in slaap valt.

 

 

Enfin meestal de laatste tijd kies ik voor medicatie en dat kan van alles zijn de meest vreemde cocktails verzin ik al......ik heb ook zo'n breed spectrum aan diverse medicatiemiddelen verzameld of gekregen, meestal lukt dat wel.

 

Het meest vervelende van die prachtige fascinerende lichteffecten vind ik nog dat mijn lichaam de dagen erna zo op is zo lamlendig en zwak. Zo zwak dat ik zelfs niet geplaagd wordt door de dagelijkse krampen in mijn benen die ik al vanaf mijn zestiende levensjaar met gelatenheid onderga.

 

Het gaat me goed,,,,,,het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

No pain no gain

ik ga maar weer es een uurtje liggen

dag Han

—————

Terug