eindelijk op weg


eindelijkweer 2

21-07-2013 21:44

Wereldburger

 

Als ik op reis ben vraagt men me vaak waar ik vandaan kom en laf als ik ben zeg ik dan altijd braaf Nederland/België.

Laf als ik ben ….want ik zou eigenlijk wereldburger willen zeggen, niet omdat ik zo een wereldburger ben maar omdat ik geloof dart grenzen er niet toe doen, we zijn allen elkaars broeders.

We moeten allemaal in deze werkelijkheid verkeren en allen deze werkelijkheid doormaken.

Ook denk ik dat we allemaal moeten proberen deze werkelijkheid steeds beter en beter te maken.

Dat lukt niet, mij tenminste niet.

Als je wel echt een verschil wil maken moet je of proberen invloed door macht te verkrijgen of zo motiverend en acceptabel zijn dat je mensen inspireert samen een beter werkelijkheid voor al onze broeders en zuster te maken.

 

Ik kwam hiertoe doordat me wel eens gevraagd werd uit welke sector ik kom....de vraag alleen al geeft aan in welke kringen je dan zit, gewoonloijk vragen ze naar je breoep of je vak of hoe je je brood verdiend maar sommigen bevinden zich in een bepaalde sector en op de één of andere manier is dat nog slechts een bezigheid want voor het geld hoeven ze het niet te doen al ontvangen ze er per week of per maand het jaarsalaris van een gewone werkman voor.

 

In welke sector bevind ik me??

IK heb alles gedaan en zal zeker nog vele dingen doen die ik leuk vond en heb zo enorm veel gedaan jobs, bezigheden clubs, “”beroepen””

Sporten: van zwemmen,judo, karate,voetbal hockey tennis tafeltennis via taichi tot sjoelbakken.

Werk : van postbode, buffetbediende ,kok horecavakman,bejaardenverzorger via putjesscheppen vrachtwagenchauffeur tot jeugdhulpverlener en alle andere Jobjes die ik niet tussen door deed

 

Clubs; van knutselclub ,sportclubben, zangclubjes via kookclub tot herenclubje.

 

Dus niet alleen ben ik een allround levenskunstenaar ik ben ook een allround voorbijganger op de wegen die door deze werkelijkheid leiden.

 

Ik verkeerde in kringen waarin prins Bernard en Freddie Heineken wandelden maar ook bevond ik me op zekere momenten tussen hells angels en jacuza

Ik bad in de st Pieter te Rome met een paus naast me op de knieën en had hevige discussies met trappistenmonniken over zen. Ik luisterde naar boeddhisten over het christendom en vond mijn thuis daar waar ik vandaan kwam.

En bovenal het zal me elke dag op alle manieren steeds beter en beter gaan

 

groeten

Han

—————

Terug