eindelijk op weg


log 4

29-05-2013 16:28

 

 

Lui

 

Ik ben lui,

zo verschrikkelijk lui dat ik er zelf gigantisch van baal, me wil vermannen er toch weer te lui voor ben en dan in een spiraal/trechtervormige cirkel beland die me alleen maar verder en dieper de schijnbaar eindeloze afgrond in dwingt die depressie heet.

Schijnbaar eindeloos , want ik weet ondertussen wel dat elke depressie hoe hevig en hoe lang die ook duurt eindig is, en na regen de onvermijdelijke zonneschijn weer komt.

 

Er blijven veel zaken die ik op zou moeten lossen liggen, in basis niet alleen door luiheid maar meer door mijn onbestemde en ongegronde angsten.

Onbestemd omdat ik eigenlijk niet weet wat me zo bang maakt ;wellicht is het de selffulfilling prophecy dat er telkens meer shit uitkomt bij alles wat ik ga uitzoeken en oplossen.

Terwijl ik eigenlijk wel weet dat alleen oplossen en uitzoeken de oplossing geeft en veel vaker positief dan negatief uitwerkt.

 

Ik ben lui,

in het Vlaams is dat helemaal niet zo erg het betekend meer dat je slaperig bent of erg moe meestal van hard werken of er gewoon eventjes geen zin in hebt.

Ik ben echter Hollands lui, ik vertoon excessief en ongegrond werk/bezigheid ontwijkend gedrag. Schijnbaar vind ik dat het alleen voor mij de moeite niet waard is.

 

Een vriend vertelde me ooit eens;

“””we hebben publiek nodig””

Dat klopt …..voor mezelf hoeft het huis niet netjes te zijn, hoef ik geen bijzondere maaltijd of een ordelijke administratie.

Ik wil er mee kunnen opscheppen...koken voor mensen, laten zien hoe mooi bijzonder en eigenzinnig speciaal ik dingen doe, hoe onconventioneel conventioneel ik ben.

 

Ik ben lui ,

Hollands lui, dat maakt dat ik geen pot koffie zet 's morgens, zelfs geen filtertje maak maar het liefst met cola of fruitsap de dag vul en als het dan maar moet gewoon oploskoffie zet. De filters staan over datum te gaan en de koffie hoewel in vacuüm vanuit de fabriek zal al wel grondig verzuurd zijn.

Ik ben lui,

te lui om hagelslag op brood te eten al heb ik dat nog zo graag,, ik smeer liever chocopasta (minder moeite) of neem een homp kaas of worst naast/bij mijn brood, niet eens erop.

 

Afwas opsparen, zo vaak mogelijk hetzelfde bord gebruiken of de weggooiartikelen die ik nog van de zaak over heb, zijn zo ook van die luie technieken.

 

Soms probeer ik de cirkel te doorbreken door mezelf een “”pyjama dag te geven”” soms door vroeg op te staan , mijn bed op te maken, dat geeft me een goed gevoel en het idee””op gang”” te zijn.

 

In ieder geval heb ik me vandaag verzoend met het idee gewoon lui te zijn.

Dat maakte gisteren tot een pyjama dag waarop ik toch een was draaide en deze site heb aangemaakt en vandaag tot een vroege dag waarin ik met tegenzin toch veel heb gedaan.

Of ik nu plan iets of niets te doen , ik doe altijd wel iets iets met een soort energiestoten het is altijd hollen of stilstaan bij mij en sta ik stil dan sta ik ook stil.

Zo ook deze blog ik weet als ik één dag niet blog het ritme eruit is en het naar de klote is.

Maar we houden nog vol.

ik ben lui en schrijf dit dus ook met flinke tegen zin c.q. ik stop nu

gelukkig

groeten Han

—————

Terug