eindelijk op weg


log 5

29-05-2013 20:54

Zeep

Opslag

 

 

Tja hoe zou ik het nu moeten noemen ik wou eigenlijk wat onbenulligs schrijven over mijn zeep.

Weet je ik houd van ouderwetse stukken zeep zo in de naakte hand tegen de blote huid met niets anders als een schuimmakend stuk zeep ertussen.

Als ik vroeger op vakantie ging(bijvoorbeeld fietsen) nam ik een groot stuk sunlight zeep mee (het bestaat helaas niet meer) dan hield ik overdag mijn korte kleren aan, ging douchen met mijn kleren aan zeepte me in met zeep spoelde af, trok mijn kleren uit , spoelde ze na en waste mezelf.

Vervolgens hoefde ik me alleen nog maar “”lang”” te kleden en was schoon voor het avondeten (soms nog bij een ouderwetse””jeugdherbergvader'') en voor whatever de avond nog bracht.

De korte kleren waren de volgende ochtend redelijk schoon, en ook vaak droog anders droogde het wel weer in het ochtendzonnetje, want vroeger waren vrijwel al onze vakanties zonnig of …..... zeer bijzonder.

 

Tja zeep dus; de laatste 20 jaren koop ik de zeep met een doos tegelijk bij de aldie en gebruik elk zeepje tot aan het einde en plak dan het laatste stukje aan het volgende nieuwe stukje.

 

Ondertussen is mijn zeepgebruik door economische achteruitgang en persoonlijke troubles geëvolueerd.

En hoewel niet alle evolutie daadwerkelijk een verbetering zal zijn beschouw ik dit wel als een verbetering.

Ik bracht enige tijd door bij mijn hoogbejaarde moeder, die zelf alleen nog maar vloeibaar mensenwasmidddel gebruikt.

Ik kreeg van haar de zeepjes die ze altijd cadeau gekregen had, als cadeautje had liggen of verzameld had......wat een genot was het de meest heerlijke zeepjes te gaan gebruiken!

Ik doe dat nu dus ook vele verzamelde gastenzeepjes alsmede door mij verzamelde kleurtjeszeep, zeepengeltjes,balletjes en zo meer worden door mij gebruikt. Terwijl ik nog wel zoveel zeep in de opslag heb liggen. Daardoor raakte ik aan het mijmeren over de opslag van mijn spulletjes of zoals door mijn broer genoemd rotzooi, maar laat ik die verleiding weerstaan, ik zou te veel op zere teentjes trappen

De evolutie van mijn zeepgebruik dus: Alle gespaarde en verzamelde stukjes zeep worden nu gebruikt, bovendien heb ik in Thailand geleerd dat er geen betere scheerzeep is als gewone handzeep.....dus....

Ook komt uit de verzamelde opslagen en resten van mij en mijn denkelijk ondertussen ex-vrouw zoveel shampoo, zeep en tandenborstels dat ik denkelijk die van mijn leven niet meer hoef te kopen

zo dat was het dan maar weer.

De groeten

Han

—————

Terug