eindelijk op weg


log 62

06-07-2013 04:50

Vier uur 's-nachts

 

Het is vier uur, na eerst gelezen te hebben en een uurtje tv gekeken te hebben begon ik weer met het uitpakken en sorteren van de resten van mijn vorig bestaan.

 

Want weet U voordat ik de edele bouwvak arbeid ging verrichten zocht ik het in “”kennis”” ja rationele kennis, sociologie, psychologie antropologie, theologie en filosofie.

 

Ik las en verzamelde verschillende bijbels , meditatie , gebedsboeken en taoïstische geschriften.

Dan had ik ook nog van die vreemde verzamelhobby's, stripboeken, boeken over de Saint, boeken van Multon over de schaduw, cd s dvd s videobanden, zelf opgenomen videobanden en familiefilmpjes.

 

Maar er blijkt geen groter en passender bezigheid te zijn dan het edele bouwen aan huizen, kerken , tempels,zorgen dat jouw steentjes precies passen en aansluiten bij de door je mede-metselaars gemetste steentjes.

 

 

Maar toch........

Er was eens een oude priester die in mijn jonge dagen toen ik nog een bepaalde wens koesterde, me meenam naar zijn boekenverzameling en tegen me zei: kijk jongen zie deze verzamelde boeken, voor mij van zeer grote waarde maar er zal niemand zijn aan wie ik het kan overdragen anders dan een gedeelte ervan aan een stoffig archief of een heeeel klein gedeelte aan een geïnteresseerde verzamelaar.

 

 

Ik was trots op mijn verzamelingetjes, vele giften erbij van dierbare vrienden die me iets wilden laten lezen, maar ik moet toch ook erkennen dat er maar weinig interesse voor bestaat , al ben ik dan niet celibatair. Dat zegt dus ook al niets. Neen in feite is mijn grootste schat altijd geweest twee dozen boeken die ik van een getrouwde dominee overnam nadat hij overleden was.

En nu in de cirkels van het leven ….

 

Ik ben weer net zo met mijn boeken bezig als in 1974 toen het verzamelen echt begon of als in 1980 toen ik fanatiek strips verzamelde.

 

De eerste verzamelwoede was 1972 met de boekjes van Charteris over de Saint....eerst las ik er één per dag daarna twee, twee jaar later las ik alles wat ik kon krijgen over het leninisme/marxisme, over het dialectisch materialisme en van af 1975 verschijnen de eerste nieuwe boeken in mijn verzameling en vanaf 1978 oude bijbels en stripboeken, het fanatiek stripboeken verzamelen begon omstreeks 1980 en had zijn hoogte punt vlak voordat ik met Ineke trouwde.

 

En nu pak ik ze uit zet ze weer in boekenkasten nadat sommige 10 andere 20 jaar in dozen hebben gezeten., ik heb al zeven boekenkasten volstaan en er kan echt niks meer bij.

 

Ook staan er al weer twee dozen boeken voor Danny klaar om hem een start te geven voor zijn bibliotheek.

 

Maar ik moet er nog meer kwijt. Dus hierbij een oproep:

w\ie is er geïnteresseerd in boeken of stripverhalen en welke soort wellicht kan ik iemand op weg helpen.

 

Ik weet wel dat ik weer ga genieten van het herlezen van sommige boeken vanavond al zitten lezen in de alchemistische tau meditatie van Jonker het meest diepe en standaard werk over chi en meditatie in meest uitgebreide vorm , dat boek zal ik wel nooit kunnen bevatten.

Ook lees ik weer in wat bijzondere sociologie boeken en ga ongetwijfeld al de saints en multons herleze4n puur voor plezier zoals ik ook de rode ridder strips al weer een beurt aan het geven ben

 

Wat is het leven toch heerlijk en boeiend

nu de groeten

de tweede helft van de fles Thaise wiskie is vanavond opgegaan groeten

 

Han

—————

Terug