eindelijk op weg


log 65

10-07-2013 14:46

Alweer op nieuw geboren

 

Met vreugde en en niet onverholen trots doe ik U kond van de wedergeboorte van één mijner orchideeën.

 

Mijn inmiddels ver weggegane vrouw kreeg van mij en kocht altijd gele en witte orchideeën,als ze dan uitgebloeid waren werden ze veroordeeld tot een verblijf in de vuilcontainer waar ze verder een smadelijke dood stierven.

 

Na verloop van tijd werden ze op verzoek van mij en na voorbeeld van één harer kennissen niet meer veroordeeld tot een smadelijke afgang via de vuilcontainer maar veroordeeld tot een langzame en smadelijke vernietiging via een eenzaam langzaam afstervend bestaan in een afgelegen hoekje van het huis.

 

Toen zij wegging heb ik er een viertal van gered en ben ze zonder enige kennis gaan verzorgen.

Één heb ik helaas verloren maar een een drietal heb ik in leven weten te houden en tot wedergeboorte kunnen leiden en het is nu met vreugde dat ik kennis mag geven van twee nieuwe bloemstengels, een nieuw blad en één nieuwe bloem aan de orchideeën . Het is al de tweede keer sinds het door mij verlaten zijn van mijn vrouw dat dit gebeurt. Van de ene kant een troost en opbeuring, immers het leven gaat voort en leeft ook weer in mooie bloemen op van de andere kant geeft het aan hoe permanent onze scheiding dreigt te zijn/worden.

 

 

Ik moet wel zeggen mede doordat ik geen enkele kennis had op het gebied van orchideeën dat de plant het hoofdzakelijk op eigen kracht heeft gedaan, de kleur van de nieuwe bloem is ook niet meer het door mensen gemanipuleerde wit of geel meer maar een beetje paars/gele mengeling welk er zeer natuurlijk uitziet.

 

Het hier groeiende en hergroeiende leven in de orchideeën ,bananenbomen en bonsai 's herinnert me elke keer weer aan de kracht de intrinsieke overlevingsdrang en het steeds weer opnieuw geboren worden van de natuur , de enorme intrinsieke voortgangsdrang van het leven.

 

Han

 

—————

Terug