eindelijk op weg


log2

28-05-2013 14:28

Dagelijks verwonder ik me over wat er met de wereld gebeurt,

De veranderingen gaan zo snel en sneller dan zelfs internet of tv het kunnen bijhouden, nauwelijks is iets geïntroduceerd als zijnde in ontwikkelings fase of in de toekomst mogelijk en terwijl je ernaar kijkt op tv weet je dat het inmiddels al mogelijk is en gebruikt wordt.(ik doel hiermee bijv. op handgestuurd tv computer gebruik of zelfs ogengestuurd gebruik)

In  mijn verwachtingsvolle jaren, de jaren waarin ik nog veel verwachtte van mijn leven en toekomst en vooral mijn  omgeving mij allerlei grootse zaken toedichtte, stelden we ons verwachtingen van het jaar 2000 en later.

Ik weet dat mijn verwachtingen niet uitkwamen en behalve dat wij algemeen dachten dat het hele verkeer per elektromagnetische monorail zou gaan en voor individueel reizen eeen eigen privé jet ter beschikking zou staan weet ik nog dat ik hoopte dat we uitsluitsel zouden krijgen over het hoe en waarom van de moord op Kennedy.

Niet alleen de wereld maar ook ik loste de verwachtingen en hoopvolle beloftes niet in.

Al moet ik wel zeggen dat in mijn persoonlijk leven tot nu toe bijna al mijn dromen, wensen en verlangens, dromen zowel als nachtmerries, wensen zowel als zaken die ik wilde vermijden en verlangens als mede dat wat niet verlangd werd , mij uitgekomen en gegeven zijn. Van datgene wat tot nu toe niet was weet ik onlosmakelijk zeker dat het nog komen gaat.

En als ik de wereld nu t.o.v mijn verwachting naar 2000 als schooljongen kijk moet ik zeggen dat het op vele punten door de conservatieve aard van de mensheid generaal achter blijft maar qua verwezelijkking en mogelijkheden al vooruitloopt en onwaarschijnlijk hard gaat.

 

Mijn grootmoeder, heeft mij veel verhalen verteld over de geschiedenis van haar, mijn familie en de stad ('s-Hertogenbosch NL) waar ik opgroeide verteld.

Niet de humanintrest of de small talk maar verhalen met een lering of een bijzondere beschouwing. Zij heeft net niet in drie eeuwen geleefd maar maakte de eerste vliegende mens over de oceaan Lindbergh mee, de eerste mens op de maan , de eerste televisie en zo meer van die zaken mee.

Het bureau dat mijn grootvader 2e hands in Antwerpen kocht werd nog met paard en wagen naar Den Bosch vervoert, ik ben er nog de trotse bezitter van.Zo in mijn relatief korte bestaan maakte ik mee dat een reis naar Frankrijk al heel wat was, dat een reis op en neer naar Amerika voor ontspanning zeer bijzonder was en dat vliegen een gebeurtenis was waarbij de hele familie je wegbracht of ophaalde. Gevoelsmatig leeft die nostalgie nog wel in me al weet ik dat men tegenwoordig gewoon een weekendje rome, londen of new york doet .

Ik baal ervan dat hier geen spellingscorrector op zit ga dus even stoppen groeten han

—————

Terug