eindelijk op weg


log59

04-07-2013 13:15

Het probleem met zo 'n idioot stel hersenen samengeperst in een schedel als de mijne is dat het door het minste of geringste getriggerd raakt .

 

Jozef den dromer

 

Mijn vader noemde me bij twee namen “” Jozef den Dromer”” en “”Johannes den doper”” .

Ik denk ook dat ik beide naturen een beetje in me draag,uit het feit dat hij me zo van jongs af aan tot oudere leeftijd noemde blijkt ook dat hij die kenmerken in me aanwezig zag.

 

Die onderschedeldakse heerlijkheid waarmee ik van alles kan rationaliseren en in geheel eigen modellen en schema s kan/kon oplossen is een machinerie die bijna altijd aanstaat.

 

Hoofdpijn , migraine, wonderlijke dromen zijn daarvan het illustere gevolg.

 

Illuster ja want hoe verlichtend zou het zijn gewoon de Brains uit te schakelen.

Nu leerde ik dat in Thailand in bepaalde meditatievormen, maar verder las “”afleiding '' door bijvoorbeeld adem tellen kwam/kom ik nooit.

 

Maar op zich is dat ook al rustgevend.

 

Deze dagen kenmerken zich door werkelijk onderschedeldakse topactiviteit, dat gaat van in gedachten verschillende smokingstrikmethoden tot financiën regelen.

 

Mijn “makke”is dat vele van mijn gedachtespinsels nooit tot daden overgaan, volgens mijn Latijnse leraar mijnheer vander linden gelukkig want als mensen zoals ik hun gedachten in daden zouden omzetten (wat ze volgens hem gemakkelijkheid zouden kunnen) zouden zij de wereld beheersen ende rest van de wereld vermoedelijk in slaafse volgzaamheid brengen.

Ik denk altijd als je dat maar doet ten “”goede “” van de mensheid.

Maar tegelijkertijd denk ik dat iedereen het recht heeft zijn eigen fouten te4 maken en dat daarmee onze samenleving altijd weer in cirkelvormige bewegingen zal vallen. (eerst wilde ik vervallen zetten maar dat klinkt te negatief en vallen kan net zo goed opklimmen door cirkelvormige bewegingen zijn.) Wellicht bestaat ons samenstel der dingen uit cirkelvormige golven of golvende cirkels.

 

Enfin ik peins/denk/verzin dus veel de laatste tijd.

 

Wel merk ik dat ik te weinig endorfines aanmaak en dreig depressief te worden.

Er zij nvoor mij grof weg drie dingen om me blij te voelen aan te maken: schrijven, het blog is er een goed voorbeeld van, en maakt zeker endorfines aan, twee lichamelijke inspanning, daarom houd ik zoveel van hard lichamelijk werk en lange uren, dit is overigens een erkende endorfine-maker. Natuurlijk kan het ook gewoon door medicatie.

In deze dagen houd medicatie me op de been en slik ik illegaal extra antidepressiva bij, ook al is het om beter te kunnen slapen.

 

Het begon met slapeloze nachten, tot activiteit van het geheel zelfstandig denkwezen, en piekeren overdag. Migraine-achtige activiteiten, als ik mijn ogen sluit zie ik constant allerlei lichtflitsen en lichteffecten.

 

Trouwens ik heb ontdekt dat paracetamol met cafeïne in redelijk grote dosis de licht effecten doet weghalen/cq verminderen.

 

Ik stop even moet nog wat doen voor mijn vriend

Ronald wordt vervolgd

han

 

alarm in der straat, onverstaanbare mededelingen worden rondgestrooid een vrachtwagen voor mijn deur mannen in pakken wat is er nu weer aan de hand????

 

—————

Terug