eindelijk op weg


MEER 37

21-09-2013 21:47

Leven tussen hoop en vertrouwen

 

Leven tussen vertrouwen en hoop of is het leven tussen geloven en vertrouwen.

Leven op het axioma dat de voorzienigheid altijd voorziet.

Het ligt namelijk in de aard van de voorzienigheid besloten te voorzien.

Maar wat is dan mijn verwachting, mijn hoop, mijn geloof???

 

Vroeger vertelde iemand me eens en het zal best wel een citaat uit het paulinische gedeelte van de christelijke bijbel zijn:geloven is het met zekerheid weten en vertrouwen op datgene wat komen gaat …..of zoiets.

 

Ik zit naar de zanger te kijken met een scheef oog die allerlei mensen op zun campingvakantie met zijn broertje in Frankrijk ontvangt.

Eigenlijk is het best wel een goed interviewer bedenk ik me.

 

Maar onderwijl zit ik hier wat te werken en te studeren, Cornelis Verhoeven.....en nu dringt pas tot me door dat dat “”mijnheer Verhoeven”” van het Maria college naderhand Jeroen Bosch college was en ik daar dus nog effectief les van heb gehad.

En onderwijl kijk ik naar wederom mijn laatste geld hier voor me op tafel en vraag ik me af hoe dat nu bij me zit van binnen zit.

 

Ervaring leert me dat er voorzien word,,,,,is het water aan de lippen en geef ik vol vertrouwen mijn laatste geld dan komt er naderhand weer daarna toch weer een nieuwe opening om dat te kunnen doen wat nodig is,,,,,ik durf niet te zeggen wat goed voor me is.

Maar hoe zit dat nu soms slaat de wanhoop naar me toe.....dan wordt ik dat huilerige mannetje zou een vriend van me zeggen....

 

En volgens de theorie van the secret is het dan dat je je afsluit van dse voorzienigheid en datgene wat voorzien was teniet doet.

 

Ik geloof dat het allemaal goed komt , mijn benzien is bijna op, nog geld genoeg voor één treinkaartje en dan nog 6 euro voor het sociale restaurant.

Ook niet verder denken niet piekeren ik heb er ook geen zin in er ligt nu een behoorlijk gat maar dat gaat allemaal goed komen.....eerst de studie dan de kleine achterstadjes weg, naar Thailand en dan zien we wel weer wat zich openbaart

 

Het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

de groeten

HaN

—————

Terug