eindelijk op weg


meer 60

10-10-2013 09:47

Vanuit de diepte roep ik tot U....

heeeeeeeer luister toch naar mij!

Rondom de leegte....

 

Ik ben rondom de leegte aan het lezen, dit keer het hele boekje met alle essays en ik moet toegeven al spreekt de covertekst van helder geschreven dat het me toch wel wat gedachtenkronkels geeft en soms een paar keer herlezen van stukken om echt te bevatten wat Verhoeven daar wil zeggen.

 

De grondgedachte, in een eigen bevatting, raakte me al dertig jaar geleden en ik moet zeggen door het te herlezen pakt het alleen maar beter al zou ik het nu heel anders bewoorden als de afgelopen dertig jaar.

 

Rondom de leegt, vanuit de diepte, de leegte en de diepte in mezelf, t staat allemaal los van wat Verhoeven in zijn werk zegt.

Het is wel dat ik doelloosheid, peilloze diepte en leegte in me ervaar,door niet te bloggen komt er ook geen energie opgang rondom de leegte in me, ik ben angstig, bang,verwaarloos mijn omgeving, de energie rondom mijn leeg bestaan en raak in een spiraal naar het oneindige niets.

 

De meningsloze leegte die zowel afgod , god als gewoon helemaal niets kan zijn , zingeving, motivator als zinloosheid en demotiverend.

 

Het is vooral de angst die regeert in de achterkamers van mijn gedachten, een bestemmingsloze beklemmende angst. Angst lijkt ook al niets te zijn, of alles in ieder geval rondom de leegte, angst kan beklemmen en bevrijden, motiveren en demotiveren aanzetten tot actie en alle actie verlammen.

 

Maar ja het gaat voorbij, ik zit hier aan de blog en het gaat voorbij...

het zal me alle dagen in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

de groeten maar weer han

 

 

 

—————

Terug