eindelijk op weg


meer 68

22-02-2014 23:13

Beatles en andere dingen

 

Vanavond was mijn “”huisbioscoop”” op het luidspreker gedeelte na in bijna perfecte staat, dus besloot ik alvorens mij aan de door mezelf opgelegde taken te kwijten eerst wat muziek video s te kijken,,,,vervolgens ook nog het journaal op de belg vervolgens het journaal op nl en toen waren daar ineens de Beatles.

 

Nu van de mezelf toebedeelde taak kwam dus weer niks terecht (geen zelf discipline) en de beatleswas ook niet wat ik me ervan voorstelde......maar het deed eigenlijk veel en veel meer....

 

het was het herinneringsconcert omdat de Beatles 50 jaar geleden(sic 50 jaar!!!) doorbraken in Amerika.

Ni9et alleen doet het je beseffen datr je tegenwoordig dus tot de oudere generatie behoort alhoewel ik me dat natuurlijk al lang had moeten beseffen gezien mijn lichamelijke situatie en het feit dat je opa bent van 4 kleinkinderen.

 

Maar ja eerst zat ik met tranen in mijn ogen terug te denken en te mijmeren op de muziek...eerst aan de vriendjes Franswje,Marie,bennie en later aan de vriendenclub uitgebreid met Emile en Robbie...en Erwin...Robbie onze Georges dacht ik nog.....

 

we zijn allemaal ons wegen gegaan en hebben elkaar nog wel eens ontmoet ….........

 

Goed eerst tranen in mijn ogen en nostalgisch mijmeren, zachtjes zingend tot ik uiteindelijk luidkeels zingend wijdbeens liggend, hangend in mijn luie stoel met niks meer als een sarong aan vol overgave zat mee te brullen op de zo overbekende songs.......een oude gek alleen in zijn flatje voor een groot filmdoek......denkend aan de tijd hoe we nog vol hoop over de wereld die komen zou........luidkeels met een stapel kratten bier naast ons 's-morgens vroeg met het opnieuw opkomen van de zon hey jude en yesterday zongen in de tuin bij Robbie.

 

 

Nou dat moest ik wel even kwijt wou nog veel meer schrijven maar merk dat ik teveel wil en te weinig tijd heb.

in ieder geval weer een blogje af

de groeten

 

 

Han

—————

Terug