eindelijk op weg


opnieuw 18

20-08-2014 13:13

Het is een heerlijke dag,

een bleek zonnetje weliswaar maar droog.( laat al dioe facebook mopperaars maar kletsen die waren wellicht te vroeg wakker en niet helemaal uitgeslapen!!)

Misschien bekijk ik het wel door een roos brilletje omdat ik heerlijk , fantastisch goed geslapen heb.

In de eerste instantie tot half negen wat al bijna een record is tegenwoordig en vervolgens werd ik na tien uur door de politie wreed mijn bed uitgebeld omdat mijn motor verplaatst moest worden.....

 

ach ja nog wat aangemodderd en vlug een begin gemaakt aan de geplande activiteiten welke weer achter de rug zijn , ik geniet vandaag van van alles en kan bijna geen keuze maken als waarvan nog meer te genieten.

 

Zo reed ik op mijn eigen fiets niet zo 'n stadsvelo en op zich was dat al een genot. Een bijzondere fiets vele nostalgische herinneringen boven drijven hoewel ook de fiets overigens net als zijn eigenaar slechts een schim is van wat het eens was.

 

Welke film zal ik zo dadelijk eens gaan zien?? waar ga ik een bolleke drinken want het woord pot vol blomme wel weer eens tijdl

 

het gaat goed nu nog wat meer ruimen in mijn appartementje en de scheiding eens door gaan zetten, want dat gezeur van mijn vrouw van “”ik houd van je”” hangt me nu echt helemaal de keel uit, natuurlijk ben ik haar zoveel mogelijk trouw ,maar er is helaas of gelukkig nog steeds een toekomst voor me, ik wil dat niet maar het is nu eenmaal een (voorlopig) gegeven en we zullen toch moeten blijven overeenkomen met onze huidige bestaansvorm zolang we daar nog in vast zitten.

Het heeft geen zin je te wentelen in ongeluk, zieligheid en wat al niet meer.

“”op U komt het aan!!”””kappen , kappen kappen en er elke dag iets moois van maken, werken met het materiaal dat je hebt, adem in wat voorradig is hoe goed of hoe slecht de luchtcapaciteit ook is , eet dankbaar het voedsel (geestelijk en materieel ) wat voor handen is.

 

Ik voel me vandaag gelukkig maar dat gaat ook weer voorbij …...gelukkig weet ik ook dat dagen waarop ik me minder gelukkig of zelfs ongelukkig zijn ook voorbij gaan.

 

Ik erken dat ik gezondigd heb,,,,,,geleefd tegen wat de natuur voor me bestemd had, ( in doen en laten in woord en gedachten!!)maar ook dat heeft vele goede vruchten voortgebracht. Ik weet dat ik nog meer te leren heb en dat ik het in deze bestaansrealisatie niet meer volledig zal doen......helaas of gelukkig dat betekend nog terugkeren en denkelijk nog een paar keer.

Ik had er al kunnen zijn,,,,,had.....die ligt naast kan ik niet en wil ik niet op het Kerkhove.

Laten we begaven, cremeren datgene wat we hadden moeten doen, hadden kunnen doen en wie we hadden willen of kunnen zijn laten we vieren wie we zijn hoe we zijn en elke dag het geluk blijven rapen ….

 

En als we het geluk eens niet zien of niet kunnen rapen …...ach laat ons bedenken dat gaat ook weer voorbij

 

het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan, en bedenk nog beter dan bloemen plukken is ze te laten staan en er gewoon van te genieten

ik wens U vrede, liefde, compassie,een open geest en vooral een plezierige tijd toe

Han

 

 

 

—————

Terug