eindelijk op weg


opnieuw 32

13-09-2014 08:56

Discriminatie,

 

Het word weer zo langzaam aan sinterklaastijd en er zijn mensen die zich gediscrimineerd voelen door Zwarte Piet, vreemd genoeg zijn het niet alleen mensen van Moorse afkomst of Afrikaanse origine (zoals zp nu geacteerd wordt) maar ook andere etnische achtergronden die op geen enkele manier in de ZP figuur lijken te worden geacteerd sluiten zich aan tegen het gevecht …...Zp komt wel echt storend en als manifest van een discriminerende samenleving bij hen over denk ik dan.

 

Los van wat i er zelf van vind ben ik wel geschrokken van de haat en de discriminerende houding van hen die procedeerden om ZP verboden te krijgen......wat is er in die mensenlevens gebeurd??? waar komt die haat en bitterheid bij hen vandaan???

 

discriminatie, ik kan daar alles van vertellen........ik kwam daar voor het eerst mee in aanraking toen ik een baantje kreeg als knechtje in een supermarkt,,,,, ik was gewoon die ik was......een middenklasse jochie die naar een klein enigszins elitaire school ging.....maar wist ik veel ik wist niet anders, ik keek niet neer op anderen en zeker mijn collega s waar ik van afhankelijk was en alles te leren had.....

echter wel mijn collega s die vonden dat ik neerkeek op hen dat ik me meer voelde omdat ik nar het gymnasium ging en het liep zo uit de hand dat ik op den duur gewoon niet meer met de mensen van de werkvloer kon lunchen maar moest gaan lunchen met de eigenaar, zijn vrouwen pleegdochter, welk de haat alleen nog maar meer voedde omdat de eerste medewerker hoopte de zaak te kunnen erven en die daardoor ook iin mij een concurrent zag......ach zo was dat in die tijd.

 

Verder werd ik naderhand volop gestigmatiseerd en enigszins gediscrimineerd omdat ik een overgewicht had nu eenmaal niet goed dialect kon praten en in Thailand duidelijk omdat ik Farlang was wat ook de hoofdreden was dat mijn aangetrouwde familie net zolang op mijn vrouw heeft ingepraat dat ze me verlaten heeft......blank uit het westen....een inferieur soort.

 

Overigens er wordt nergens zoveel gediscrimineerd als in Aziatische landen en Afrika zelf....

 

en dan ja nu dat ZP verhaal , terwijl Surinaamse kindjes zich hier nog steeds volop verkleden als ZP het kinderfeest in Suriname volop gevierd wordt, maken zich sommige mensen er enorm druk over......

Er hebben zich al vaker mensen druk gemaakt over ZP hij is dan ook tijdens mijn bestaan in deze werkelijkheid veranderd van een gebrekkig Nederlands sprekende angstaanjagende boeman via een enigszins dom figuur naar de intelligente management assistent van sinterklaas die vanwege zijn ouderdom het ook allemaal niet meer begrijpt....(moet ik me nu als langzaam ouder wordende gediscrimineerd voelen en via de rechter een verbod op Sinterklaas af proberen te dwingen??)

 

Ach ja ZP mag best afgeschaft worden , misschien is het wel weer tijd voor verandering en moeten we van ZP een chinees in maatkostuum maken die al zijn talen spreekt en eigenlijk het werk doet waar sinterklaas de eer voor krijgt.

 

Al was het alleen maar vanwege het leed dat deze mensen werkelijk v lijken te voelen.

Ik vraag me alleen af na het pow interview bij uitloop van de uitspraak mbt ZP gezien te hebben af of dit soort haatdragende en haatzaaiende mensen daar gelukkiger mee worden.....Don Quichotte heeft toch zijn windmolens nodig om in zijn werkelijkheid op zijn totaal unieke manier gelukkig te zijn, wellicht hebben deze mensen huist ZP nodig om hun haat te kanaliseren en daarmee zoveel als mogelijk in hun werkelijkheid gelukkig te zijn..

Nou dat was het wel weer even,vandaag druk, vreemd voor mij maar het is weekend de werkende mensen om mij heen zijn beschikbaar en bereikbaar..

ik wens U liefde compassie en vriendelijke zachtheid

Het zal mij in alle opzichten elke dag steeds beter en beter gaan

Dag vogels dag bloemen ….dag Zwarte Piet??/

 

Han

 

—————

Terug