eindelijk op weg


opnieuw27

08-09-2014 20:20

De mens bewijst pas wie hij is in tijden van beproevingen en nood. Zelfs een gedwongen oponthoud zonder de begerenswaardige objecten van ons ego kan de mens tot een declaratie voeren.  (henk Leene in de  adem van de gnosis)

 

Ik kom niet tot bloggen,]

een discipline probleem een probleem van depressieve stemmingen die me plagen in combinatie met een reeks tegenslagen en onprettige zaken die eraan zaten te komen en dan ineens als een duveltje uit een doosje (waarvan je toch even schrikt terwijl je van te voren weet dat ie er in zit en eruit gaat springen) op je pad komen.

En het is niet alleen een probleem van discipline ook het feit dat je gewoon veel te veel mooie en heldere ideeën denkt te hebben en het niet klaarspeelt een keuze te maken welke je het eerste wereldkundig te maken.

 

Terwijl eigenlijk weet je wel er zijn maar weinigen die het lezen dus doe je het gewoon voor jezelf.

En eigenlijk weet ik wel als ik het doe wordt ik rustiger mijn ziel reikt verder dan datgene wat tastbaar en in mij is terwijl het toch allen maar vanuit mezelf komt

 

Maar we zitten weer en dit eer zeer onverwacht dankzij de orde van het rozenkruis...niet dat ik er al iemand van ken of mee heb kennis gemaakt ….nee door pure nieuwsgierigheid en geraakt te zijn door een zin uit het boek “”adem van de gnosis”van de onlangs uit deze werkelijkheid gegane Henk Leene die weer een zoon is/was van Jan Rijckenborgh, eigenlijk Leene.

\

Twee dingen dus inspireren mij:

deze woorden;De mens bewijst pas wie hij is in tijden van beproevingen en nood. Zelfs een gedwongen oponthoud zonder de begerenswaardige objecten van ons ego kan de mens tot een declaratie voeren. 

En het alom bekende “”op U komt het aan.!!

 

Op zoek naar od, de godheid in me het alles overstijgende, de innerlijke mens die zowel uiterlijk als innerlijk worstelt in dit samenstel der dingen , in deze werkelijkheid..

vrienden broeders lezers het ga u goed!!!

vrede compassie en eeuwige liefde zal U vergezellen!!!

het gaat me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter

Han 

—————

Terug