eindelijk op weg


opnieuw7

10-08-2014 14:24

Geluk

 

Wat is geluk?? een vraag die velen zich stellen,,,ik stel me die vraag niet meer, geluk is bij mij slechts door ervaring en door gebeurtenissen, zelfs goederen vanaf de periferie waarneembaar.

 

Geluk is zeer goed waarneembaar en met geluk bedoel ik niet kans/opportuniteit,het goed gaan van dingen..... nee met geluk bedoel ik dat prachtige tevreden gevoel dat het op dat moment goed is of terug denken aan die momenten dat je wist het is goed, het is goed hier te zijn met die en die mensen of dit en dat te mogen doen.

 

Er is geen tegenovergestelde van geluk er is slechts het missen van geluk, zo zou ik voor mij het tegenovergestelde van geluk nog het meest nabij definiëren als verdriet,.

 

Geluk en verdriet zijn als ying en yang, er is geen liefde zonder pijn, geen verdriet zonder geluk te kennen of gekend te hebben.

 

Ik vraag me wel eens af ben ik jaloers op mensen die gelukkig zijn , een vraag die ik me serieus en regelmatig stel doordat ik het geluk van anderen nogal eens mijd.....

tot ik er achter kwam dat ik bepaald geluk mijd niet omdat het mij ongelukkig zou maken of jaloers doet zijn, niet omdat ik anderen het geluk misgun, maar omdat op dat moment het verdriet van gemis het eigen authentiek geluk te mogen beleven zo verscheurend is zo pijnlijk dat ik probeer die pijn te ontlopen.

 

Maar er is geen ying zonder yang geen yang zonder ying, bij tijd en wijlen is het goed toeven en fijn te zijn (goh zie hoe ik dat nu weer schrijf!!) bij hen die gelukkig zijn bij de gelukkige gezinnetjes bij hen die me deelgenoot maken van datgene dat eigenlijk privé en entrenous plaats zou moeten vinden.

Het is heerlijk maar niet zelden verlaat ik zulke gelegenheden met een traan (melancholie??, verdriet?? geluk??)

 

Samen je geluk maken met lotgenoten, het niet praten over het verlies het gemis maar samen genieten komt momenteel nog het meest overeen met gelukkig zijn,praten met een broeder, samen eten, optrekken , arbeiden.

 

Geluk verandert ook als je jongt bent heeft geluk of het verlangen naar een bepaALD SOORT GELUK EEN HEEL ANDERE INHOUD ALS DAT JE OUDER WORDT capslock sprong weer aan...sorry onintentioneel onbedoeld maar wellicht niet slecht.

Het zal ons elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan …..en herinner wat johnnyboy zei:”” make love not war””

 

vrede gerechtigheid en liefdevolle aandacht zal met U allen zijn.

Han

—————

Terug