eindelijk op weg


weer 27

17-08-2013 01:25

De witte stad

veertig jaar geleden schreef ik een opstel voor de Nederlandse les; ik vond dat zelf een erg goed stuk,maar toen de punten uitgedeeld werden kreeg ik het zonder opgave van reden niet terug en ook niet beoordeeld. Toen ik er naar vroeg werd me gezegd dat ik er wel iets van zou horen....ik begreep daar niet zo veel van.....de volgende dag werd het me duidelijker.

 

Mijn ouders hadden het opstel thuis gestuurd gekregen met een kort briefje zonder verder commentaar erbij........”””dit opstel is door uw zoon bij mij ingeleverd````` ondertekend door mijn Nederlandse leraar. Ik had in een bijzin klootjesvolk, kloothommel en klootzak gebruikt dat kon toen echt niet......ach andere tijden.

 

Het bleek als schunnig en vulgair beschouwd te worden, niet wat men van iemand als ik mocht verwachten etc.

 

Ik die zo trots erop was dat ik zo ,n opstel kon schrijven geïnspireerd op Lessen van een wijze kabouter van Roel van Duijn die op zijn beurt weer erg geïnspireerd was door kropotkien. Geweldig Van Duijn beschreef zo zijn toekomstvisie en hoe een harmonieuze )anarchistische'') maatschappij kon worden opgebouwd of met een beetje goede wil tot stand kon komen.

 

Mensen die willen werken, werken ,dat verschaft hen plezier, mensen die niet willen werken maar andere dingen doen ….ook goed. We gingen immers volgens van Duijn naar een mondiale samenleving waarin voedsel en middelen genoeg aanwezig zouden zijn en tot stand kunnen komen met een minimum aan menskracht )(door voortschrijdende technologieën en wetenschappelijke kennis' om iedereen gelukkig en voldaan te kunnen laten zijn.

 

Hij schreef dit in het boek n.a.v. de ideeën van kropotkien een groot anarchistisch denker.

 

Ik had geen boek maar slechts een opstel om e.e.a. Uit te werken en bovendien was het verplicht en voor school.......

Het werd de witte stad......een stad waarin op allerlei manieren energie terug gewonnen en gewonnen werd en die op basis van die schone energie elektriciteit helemaal zou draaien.....let op ik schreef dit als zeventienjarige veertig jaar geleden.

 

Vandaag dacht ik eraan uitgebreid, ik zag een volmaakte wereld voor me........voedsel genoeg, middelen genoeg.......weinig werk maar goed gemaakt door spelen, kunst creativiteit ….iedereen kan doen wat hij wil, iedereen zal dat dus ook met plezier en overtuiging doen,,,,,,,wat gedaan moet worden zal goed gebeuren uit de fabrieken en van de boerderijen komen alleen goede kwaliteitsvolle producten, mensen genieten en leven met lust.

 

Mijn gedachten zijn er te uitgebreid over om hier te bloggen,

wel is het zaak dat er zaken gaan veranderen, ik denk steeds meer dat vrouwen de ``macht`` of beter gezegd het bestuur moeten overnemen op alle vlakken.

 

De vrouwelijke energie is volgens mij het meest geschikt om te zorgen voor onze aarde, mannen meten uit voerend bezig zijn. De mannelijke energie is meer gericht op het oplossen van meestvoorkomende problemen.

 

Globaal gezien van huidig perspectief in ons huidige samenstel der dingen in onze huidige werkelijkheid. Vrouwen moeten de baas zijn wetgevend en rechtsprekend, richting geven zorgen voor onze samenleving, mannen moeten ordenen, rechtzetten politioneel zijn.

Wetenschappelijke arbeid,justitionele arbeid,fysieke arbeid mannelijk . Wetgevend, managend, rechtspreken zorgen vrouwelijk.

Kunst, literatuur vanuit beide energieën ach ik heb de tijd niet het uit te werken ik zit bij mijn zus op een slecht toetsenbord het frustreert me ik wil stoppen ik moet stoppen mijn bloeddruk is te hoog

 

 

doeg

 

Han

—————

Terug