eindelijk op weg


weer 56

05-10-2013 15:02

Ik ben lui

 

Ik ben lui, laks,te beroerd om dingen aan te pakken,verveeld, niet in staat tot daden te komen.

Ik troost mijn geest met goede voornemens en zo sukkel ik van goed voornemen naar goed voornemen, de goede voornemens maken op zich al schijnbaar stofjes in je hersenen aan waardoor je je al beter voelt en meer verontschuldigt voelt dus minder schuldig voelt en in de luiheid blijft zitten.

 

Nu besef ik me ook terdege dat lui in het belgisch/vlaams een heel andere betekenis dan wel gevoelsintensitiet heeft als het hoog algemeen beschaafd Nederlands,,,,,,en dan vervolgens heeft het voor mij een als autistisch aangelegd persoon een nog wat specialere bijna digitale betekenis of is het wellicht in mijn geest gaan zwerven om tot een zeer van het publiek afwijkende totaal eigen begripsvorming te komen.

 

Enfin ik ben lui.......

en vervuil dus......en dat is wel het ergste wat me kan overkomen,,,,,rommel is niet erg maar vuil!! Ik poets echt niet wekelijks of zelfs maandelijks maar als ik poets gaat elk klein hoekje “”eraan””

 

enfin ik ben lui, was ik eigenlijk al jaren te lui om mijn eigen eten te koken door mijn huwelijk had ik dat weer opgevat en door de armoede ben ik bijna weer verplicht het te doen.....

Maar ik heb er geen zin in dus kies vaak voor het zgn gemaksvoedsel, dat is ook iets duurder, niet zo gezond maar het bevredigt je snel en gemakkelijk (ja de sex schijnt ok door de maag te gaan....ohh jee wat zeg ik nou??)

 

Lui dus en net als in nadere armere tijden is de maand te lang voor mijn geld....ik ben dus weer teruggevallen op mijn oude studentengewoontes.....ja ook eieren met spek( maar dat komt meer omdat het snel lekker en gemakkelijk is).

Schieten mijn toetsen weer op een ``ander'' en kloppen de accenten en accolades niet meer met datgene wat mijn toetsenbord aangeeft. Toch maar weer een les nemen het pc gebruik denk ik.

 

Ik ben dus lui ook te lui om mijn gedachten te ordenen en spring dus ook in deze blog van de hak op de tak....maar ja heb mijn vuilnis al opgeruimd mijn afwas gedaan en enkele zaken schoongemaakt, eieren met spek in de pan gedaan, gebakken en afgezet....ben dus te lui om te eten.

 

Ik ben dus lui en heb geld te kort ….daar komt de oude studententruc, die ik overigens in aangepaste vorm ook toepaste op mijn eerste jaren met de kinderen alleen.

Eten van de muur....

 

Ja eten van de muur ik heb dit geleerd van Nederlandse nonnen in Frankrijk, zij bedelden om voedsel en soms was er te weinig vers....dan hadden ze een ''muur`` waarlangs gemaksvoedsel stond opgesteld, blikken droogwaren en dan werd er op die dagen ```van de muur gegeten``

 

Ik koop dus in het begin van de maand allerlei zaken in te ruim die in de vriezer gaan, het zijn wel meestal aanbiedingkjes en bijna over datums......meestal vlees en blik zodat ik eind van de maand ook nog wat vlees heb en gemaksvoeds wel.

 

Ik ben er moe van het zweet gunst mij over het voorhoofd koffie drinken en mijn eieren met spek, vanavond een blik linzensoep, ik zou er ook het eerstgeboorterecht voor verkopen,.

 

Het gaat me elke dag in alle opzichten beter en beter

 

groeten

han,

—————

Terug