eindelijk op weg


weer 57

06-10-2013 10:21

Het bestaan in deze werkelijkheid

blijft zich continueren,

of je nu wilt of niet.

 

Tja het bestaan gaat door, “”overleven”” lijkt één van de oerdriften te zijn van de mens, tezamen met het doorgeven van het al dan niet gemuteerde DNA.

 

We passen ons aan DNA muteert, geeft ook lichamelijke veranderingen door die in een paargeneraties zijn opgebouwd.

 

Momenteel ben ik wat gefascineerd door twee dingen.......de mutatie van DNA en het maken van zeep.....ik moet de verbanden in mezelf nog ontdekken.

 

Ook ben ik geen wetenschapper,,,,verre van dat,,,ik ben er veel te lui voor. Ik moet het dus hebben van het onderzoek en de getrokken conclusies van wetenschappers die hoewel vaak redeneren van algemeen aangenomen axioma's het toch ook zeer vaak oneens of zelfs tegenstrijdig zijn.

 

Ik ben etr op gekomen door de mutatie van “”de blauwe ogen”” sommige wetenschappers zeggen dat er een gen voor verantwoordelijk is dat tienduizend jaar geleden is ontstaan anderen zeggen dat de kleur van ogen door wel zestien verschillende gens wordt veroorzaakt....ach ja kom er dan maar uit.

 

Heerlijk mijn nieuwe manier van redeneren, gewoon vanuit mezelf me niet druk makend over wat anderen zeggen of het aan halen van deze of gene bron,,,,gewoon ik denk (dus ik ben)ik heb vernomen, mij is verteld dat.....

 

Ook de steeds vaster wordende overtuiging dat alle theorieën in elkaar passen uit de zelfde bron voortkomen of naar dezelfde bron gaan (godsbegrip) maakt heter wel gemakkelijker op.

Ik ben NU Cornelis Verhoeven aan het lezen geniet er enorm van maar raak niet echt onder de indruk of bijzonder geïnspireerd door hem. Denkelijk blijft het toch een ietwat gewoonlijk burgermannetje te zijn die leuke filosofische gedachten schrijft, waarvan sommigen wel erg briljant waren en ik al dertig jaar als gemeengoed van mijn denken met me meedraag.

 

Ik mocht de vreugde smaken twee jaar les gehad te hebben op de school waaraan hij les gaf,; ik was één van de twee eerste jongens op die voormalige meisjesschool en vond dat als veertienjarige zeer interessant al die meiden van de mms.

Ook was daar een soort innerlijke strijd gaande van vernieuwing en democratisering, sommige docenten stonden te blowen voor deklas deden het verplichte programma en hielden zich verder bezig met liefde vrede, geluk en verandering, terwijl de anderen (en zowel oud als jong) gewoon traditioneel veel wilden leren stonden op aanzien en orde en discipline hoog in het vaandel hadden onderwijl genietend van de minirokjes van de dames die daar duidelijk hun voordeel uit behaald.

 

Carmiggelt ik weet niet eens hoe je het schrijft en Bomans waren/ zijn mijn voorbeelden en inspiratiebronnen.

 

Maar goed DNA en zeep, het loog is nu op dus de productie ligt stil maar het nog steeds enigszins vervuilde appartement ruikt al wel naar zeep en de eerst theoretisch uitgedachte en vervolgens praktisch geteste formules lijken te helpen, ik ben alleen nog niet helemaal zeker over het proces.

 

Goed wellicht zijn we de hoogstintelligente werkvorm van het leven in dit samenstel der dingen, ik ben er van overtuigd dat er meerdere hoger intelligente vormen waren/zijn en in ieder geval komen(planet of the apes)

 

en wat verder, ik ben er even stil van ,,,,,,enigszins verward, ach ja we zien wel weer

het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

Han

 

—————

Terug