eindelijk op weg


weer een dag 1

20-08-2013 19:25

 

Ik had vandaag een absolute rotdag, tenminste dat zou ik over een dag als vandaag een jaar geleden gezegd hebben. Een dag dus waarop niets liep zoals gepland of verwacht en waarop nu eigenlijk helemaal niets meezat of ergens een meevallertje te bespeuren was.

 

Ach en daar kon/kan ik dan op twee verschillende manieren mee omgaan, diep zwaarmoedig mezelf wentelen in zelfbeklag, overal de rem opgooien en verdwijnen in de lamlendigheid van absoluut niets doen of proberen ertegen te vechten en proberen een goed gevoel op te doen door leuke dingen te doen war ik dan vervolgens door het ontstane schuldgevoel toch niet van geniet.

 

Maar ondertussen is er een derde weg ontstaan …..de weg van vertrouwende weg van geloof in de absoluutheid van de voorzienigheid, de weg van voortgaan in deze werkelijkheid,er enige angst over voelen wat bangig zijn het toelaten, leuke dingen schuldloos doen en ondertussen toch gewoon rustig proberen te doen wat je van plan bent.....lachen om alles wat je tegenzit, weten dat het goed komt.

 

Erwin zij altijd al ….alles komt goed....en uiteindelijk komt ook alles goed.

 

 

Het is in ieder geval in mijn bestaan in deze werkelijkheid een onweerlegbaar gegeven dat alles goedkomt. Nu pas leer ik echt vanuit het gevoel, het basis gevoel te leven in het vertrouwen dat dat wat ons vermogen overschrijdt altijd uitkomt op datgene waarin we geluk zullen vinden.

 

Moeilijk,,,ja ik vind het ook moeilijk geformuleerd , het is moeilijk anders te zeggen, maar juist leven vanuit de verwachting het goede te ontmoeten maakt dat we het goede zullen ontmoeten en dus alles goed komt, het tegendeel zal ook wel waar zijn …...als je leeft of dingen aangaat vanuit de verwachting het slechte te ontmoeten maakt dat dat uiteindelijk ook gebeurt.

 

We zien dus verwachting …..uiteindelijkheid.

 

Geluk ongeluk heeft ver niets mee te maken wel Ying en yang ...je weet wel geen Jing zonder yang etc meegaan in de opeenvolging van het bestaan , de seizoenen, het afsterven en opnieuw tot leven komen....en zie uiteindelijk komt alles goed........Neigt Uw oor naar het goede!!

 

 

Zo ik voel me la weer een stuk beter, een dag waarop alles tegenzat niets meeviel maakte toch dat de dag goed kwam....kaarten voor de opera, een goed gesprek met Bart, de genegenheid van mijn vogel een afspraak met mijn zoon.

Leven vanuit het vertrouwen dat de schenker alles goeds schenkt de zielen die daar krielen dertel van veel overvloeds.

 

 

 

Macht corrumpeert zei ik gisteren en ik denk dat ook vaak het geval is, is dat een gegeven in onze aard in onze ontwikkeling tot homo sapiens of is het een gegeven in de evolutie, is het iets dat de goden in ons gepland hebben???

ik weet het niet De macht over dit samenstel der dingen zou ik graag in handen willen leggen willen zien van de moederlijke energie, van de vrouwen van onze geslachten. Maar zou het dan niet zo kunnen zijn dat macht ook bij hen corrumpeert.........ik vertrouw in de moederziel de zorgfactor de compassie het mededogen het zo natuurlijke van onze moeders....

 

 

sektes, filosofieën , leerstellingen, bewegingsleren , van alles lijkt allemaal zo goed en heeft zeker in het begin een goede uitwerking ...tot men op een bepaald moment overgave en macht structuren ziet ontstaan ….daar waar het eens een beweging was wordt het een verstikkende sektarische kerk

 

Ik heb al te veel geschreven

 

 

het zal mij elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan...

 

Han

—————

Terug