eindelijk op weg


weer26

15-08-2013 13:09

Bah, het gaat het helemaal niet goed.

 

Bah het gaat me helemaal niet goed, en ik heb hierover nagedacht.....stilistisch leek het me beter om met de dingen die tegenzitten te beginnen in deze blog als met de positieve dingen;opdat ik kan eindigen met een positieve impuls en het positieve blijft hangen in mijn en mijner lezers gedacht.

 

Dus: Bah het gaat me helemaal niet goed, leek aanvankelijk gisteren dan eindelijk”” de kop eraf”” de start positief ingezet kakte e.e.a. Daarna snel weer in.

De dozen rondom mij de wanhoop der puinhopen uit mijn vorig bestaan (dat met Mook) deprimeren me en slaan me lam.

 

Er kwam dus verder niets meer uit. Ik besloot te vluchten en me wederom over te geven aan de rust en stilte van de bibliotheek. Het voordeel is daar ook dat je weliswaar eenzaam maar niet alleen mbent5.

Het is overigens kenmerkend dat ik me niet eenzaam voel, eerder het gevoel dat ik alleen bezig wil zijn met mijn eigen gedachten en overpeinzingen. Dat dus ook op niet piekeren maar positief krachtig denken.

Ik besluit dus te vluchten, doesjen, naar de wc, aankleden en wegwezen naar de bibliotheek.

 

Alvorens te wassen eerst ontlasten, gooi de vuile chi maar naar buiten, gooi dat maar weg wat het lichaam niet meer nodig heeft om het vervolgens te reinigen en van prettige geuren en balsemen te voldoen.

 

Zit ik daar dus rustig datgene weg te drukken wat het lichaam kwijt wil ondertussen mijn geest niet op het ontlastingsproces te wijzen maar af te leiden door ontspannende lectuur, het lichaam kan dus zo gerust zijn overtollige ballast kwijt zonder de geest die zich daar weer mee wil bemoeien.

 

Dondert daat met groot geraas mijn door zwager gemaakte ophang faciliteit voor pakken en broeken en overhemden neer.......ohhh my god wat een puinhoop.

 

Maar weer aan het werk, provisorisch eerst opgeruimd vervolgens alles weer proberen te repareren, gelijk een stap verder nog zo'n opvangstang maken.......zo alles weer ophangen en vooruit met de geit........alles hangt weer en “”staat”” weer het ziet er niet uit maar is uitermate functioneel.
 

Vooruit maar naar de bibliotheek eerst lezen dan uitzoeken of eerst uitzoeken dan lezen, terwijl ik e.e.a. Op de pc daar opzoek gonst het zweet over me heen....hoge bloeddruk?? opvliegers of is het gewoon warm, het lukt me niet de juiste video s te vinden ,,,,ik ben niet rustig genoeg.

 

Dan maar lezen,,,,,heerlijk ben aan het lezen over de kosmonaut goden en de Rex deus etc...Ik raak verdiept.

 

Ding dong de bibliotheek gaat sluiten....ohh shit al bijna acht uur 4 uur doorgebracht wat gaat de tijd toch snel.

 

Boeken maar lenen want ik ga naar mijn zus......morgen dan maar motor inschrijven.

Bollekes drinken krant lezen etc.

Om tien uur ga ik pas huiswaarts vanuit de stad.....ik ben moe.

Iets simpels eten....yoghurt en Turkse pizza en vervolgens met een slaappilletje naar bed.

 

Ik werd vanmorgen pas om 10 uur wakker weer zoveel geslapen, vannacht maar een paar keer wakker om te plassen wat niet lukte,,,,,pijnlijk hoor......en vervolgens ook wel eens wakker omdat ik lag te zweten.

 

Maar ja het is weer een nieuwe dag, de rotzooi van Mook slaat me weer tegemoet.....ik zweet,,,ik zweet veel de laatste tijd, eet , praat met mijn moeder doe dingetjes.

Mijn jongste zoon wil alleen iets met me te maken hebben als ik alimentatie betaal, hoeveel dat dan moet zijn moet ik zelf uitmaken......dan weet ik wel weer hoever het is

Stockholm syndroom voor de tweede keer ach ja laten gaan . Het doet pijn maar een verloren zaak is een verloren zaak. IN Engeland zeggen ze no use crying about spilled milk.

 

Met mijn andere zoon gaat het ook niet zo goed en financiële is het een puinhoop bij me.

IK slaap veel ben uitgeput om de haverklap zweet als een otter en nam een week de verkeerde bloeddrukpillen, wil al niet meer weten waar ze wel voor waren.....maar nu is alles goed.....bijna alles.....of alles bijna goed.

 

Het lijkt wel of , maar eigenlijk zal dat ook wel zo zijn, dat we net als in de natuur en al;s met Joshua die men de christus noemt, we elke keer weer opnieuw door de hel van het afsterven moeten om opnieuw te kunnen opbloeien en vrucht dragen.

 

Mijn bananenbomen hebben dat allemaal inzicht ook de orchideeën die nu beide in prachtige en volledige bloei staan. De bananen bomen sterven van onderen continue maar maken ook continue nieuwe prachtige bladeren aan, als mensen zijn we geneigd de afstervende te verwijderen om ze zo mooier...perfecter te laten zijn maar ik denk steeds meer dat er niets mooiers is als het hele proces in één plant te zien.

 

Wel de positieve dingen, deze week mijn keuken gepoetst , gedeeltelijk mijn slaap/kantoor geruimd, badkamer en wc gepoetst, geboekt voor Thailand........De teerling is geworpen.....nu mijn motor en de boot nog

 

het gaat goed , dadelijk naar mijn zus het lijkt me leuk eerst nog wat mensen bellen

 

het gaat goed

Het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

doei Han

—————

Terug