eindelijk op weg


Blog

28-07-2013 11:37

weer 13

Coma slapen

 

Al de hele week is mijn lichaam niet helemaal lekker, eerst diarree dan zeer moeilijk,buikje niet in orde. Lichte duizelighedenen dan natuurlijk de ,voor mij inmiddels normale zaken: krampen dofheid in de tenen,pijn in knieën voeten en achterbenen.

Nee mijn lichaampje wil niet helemaal deze week.

 

Gewoon doorgaan

 

Ach ja en dan vannacht, laat naar bed zo tegen middernacht, slaap niet kunnen vatten, enorm onweder.

Het onweder maakte dat ik alles toe moest gaan maken, alle ramen dicht daar gaat de nachtelijke verkoeling dacht ik nog.

Vermoeid ging ik achter mijn computer zitten: wellicht kan ik nog een blog schrijven.

 

Daar werd ik zo vermoeid dat ik bijna strompelend naar bed ging en als een blok in slaap viel.

 

Het was een nacht volop oin een ander leven een andere wereld, wel ééntje die ik zeer goed lijk te kennen, ik was er weer gelukkig en evenwichtig samen met Ineke, wat een wereld wat een droom zeggen we in deze werkelijkheid. Vermoeid zat ik daar in slaap te sukkelen en werd hier met een barstende hoofdpijn na tien uur “” coma slapen”” wakker.

 

Een goede nacht en de hoofdpijn is ook weer weg.

Het gaat goed

 

Mijn broeders hebben vandaag barbecue ik zal het met gemengde gevoelens missen. zou er graag meer over willen zeggen/praten delen maar ik blok

 

Vandaag maar weer uitpakken als ik wat uitgerust ben van het coma slapen, wel is het zo dat bezig zijn je voldoende kick geeft om je lichamelijke ongemakjes te vergeten

 

Het zal me elke dag elk moment in alle opzichten steeds beter en beter gaan

fijne dag allemaal

Han

—————

27-07-2013 18:34

weer 12

Ééntje te veel

 

Tja vanmiddag op mijn terrasje van de kroeg één bolletje teveel,

met alle gevolgen van dien.

Enigszins roze in het hoofd en een opkomend hongergevoel in de buik.

 

Tja en dan nog naar huis, nog een boodschapje doen: ik durf niks aan het winkelpersoneel te vragen,want misschien ruiken ze wel dat ik drank op heb.

Maar ja licht rozig keer op keer de winkel door dat moet ook vragen oproepen bij het winkelpersoneel, toch maar gevraagd, drie minuten later stond ik buiten met de kleerhangers, kapstokken noemen ze dat hier.

 

Velootje gepakt en op weg maar weer en dan die honger, mijn menu stond al vast maar ik krijg steeds meer trek in frietjes.

 

Frietjes kant en klaar kopen aan de overkant dan?? Nee dat is niet sportief en bovendien ik wil toch wel uitjesbij mijn zelf bereide texas burger.

 

Nou ja dan maar bij de karrefoer binnen (ik schrijf dit zo voor Marijke dan weet ze hoe uit te spreken), goedkope aardappelen 50 ct de kilo maar wel per 10 kg dan maar losse uitjes nog erger 49ct de kilo maar los 1,69.

Maar wat moet ik met 2 kilo uien daar komen de fruitvliegjes veel te snel op af .

Dan toch maar 3 losse aardappelen en 1 uitje totaal 75 ct ach ja en een pakje koekjes totaal 1,34.

Dat laatste komt van de honger/trek (denk aan mijn moeder en de oorlog!!)

 

En nu zit ik hier te bloggen, ambulances in de straat bijna een chauffeur gelyncht voor het aanrijden van een kind , politie erbij, het is weer rustig

en ik ga eerst dubbelvla eten met slagroom , filmpje kijken en dan maar eten klaarmaken: verse friet met rundertartaar gemaakt tot texasburger(is gebakken met spek en uien) erbij mayo en appel compote

het gaat me goed

doeg

Han

—————

27-07-2013 13:02

weer 11

Marijke

 

 

Speciaal voor Marijke even een kort stukje.

 

Mijn lieve zusje die zo goed voor me zorgt,die probeert zoveel mogelijk klaar te staan. De vrouw in mijn leven , moeder, vrouw, zus en petekind in één

 

Wat zou er zonder haar gebeurd zijn?? ik weet het niet niemand weet het.........

 

Ik merk dat we nu beide een beetje aan elkaar meerwaarde aan ons bestaan in deze werkelijkheid geven. We zijn de restwaarden van de archaïsche instelling Familie Roeffen, afstammelingen van roofridders die hun macht gebruikten om anderen te onderwerpen en “”evalueerden”tot machthebbers die na eerst goed voor zichzelf gezorgd te hebben voor anderen gingen zorgen.

Wat kunnen we van dit alles leren?? ik weet het niet Weet U het??

 

In ieder geval Marijke, ik ging zitten om dit voor haar te schrijven opdat ze weet dat het goed gaat, dat ik mijn was gewassen en gedeeltelijk gestreken en helemaal opgeruimd heb, dat ik bezig ben de dozen uit te pakken en mijn flatje te organiseren. Dat het me goed gaart en ik dadelijk eerst ga doesjen(twee keer per dag) en naar de stad ga om een bolleke te drinken

 

 

Marijke ik houd van je en dank je wel

doeg

Het zal jou in alle opzichten elke dag steeds beter en beter gaan je moet het zelf willen en luisteren naar de schenker alles goeds.

 

Han

—————

27-07-2013 12:53

weer 10

Geld en/in mijn leven

 

Altijd dacht ik ( en met deze zin is de toonzetting van dit blogje al gedaan) , dat geld of liever het ontbreken ervan of mijn omgaan met of onvermogen goed om te gaan met ….geld oorzaak was van problemen in mijn leven.

 

Nu kom ik er achter dat het juist geld is dat als energiedrager/vertegenwoordiger van deze “”moderne”” werkelijkheid nooit oorzaak van problemen is geweest maar juist de regulator van mijn bestaan.

 

Ik denk dat het één van de grote geheimen is van deze werkelijkheid.

Daar waar het vroeger vooral en nu nog wel wetenschap en machts-energien de wereld regelen is het nu vooral geld, geld maakt wetenschap mogelijk.

 

Velen laten dus hun bestaan regelen door geld, en meten succes af aan het hebben of ontbreken van geld.

Jezus zei al kijk nar de vogelen des velds, zij maaien niet zij zaaien niet......

 

Het ontbreken van geld maakt mensen soms bang en leidt tot een armoedig bestaan. Ik dacht erfelijk en maatschappelijk belast ook altijd dat het ging om geld te hebben om dan te kunnen doen wat je wilt.

 

Moeten we wel kunnen doen wat we willen, moeten we ons niet ten dienste stellen aan een hoger ideaal?? Leven we alleen voor onszelf???

Leven we om ons genetisch materiaal door te geven?? leven we om het leven???

 

Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat het gaat om datgene wat achter het begrip geld, beheersing,macht, kennis ligt.

 

Geld dacht ik beheerst mijn leven , ieders leven, afrikanen gaan vaak op zoek naar geld, Europeanen het geld achterna, Aziaten zien het als hun oude dag en investment...geld de energiedrager.

 

En voor mij??

geld blijkt datgene te zijn waardoor de schenker alles goeds schenkt de zielen die daar krielen dertel van veel overvloeds.

Sinds ik steeds meer en meer in vertrouwen leef, heb ik altijd dat wat ik nodig heb en als het water ons an de lippen staat om m,et “”toen was geluk heel gewoon “” te spreken is daar altijd weer dat wat ik nodig heb of nog beter:

 

de stimulans die kant die richting op te gaan dat te doen wat goed is.

Soms/vaak betekend dat voor je zelf kiezen, opdat je de ander kunt liefhebben als jezelf.

Het begint dus met eigen liefde.

 

Ik maak me geen zorgen meer over geld en weet dat Hij/zij die voorziet zal voorzien en zal waken o\ver mijn geluk en dat van allen die””goed “” willen.

Er is geen ying zonder yang geen goed zonder kwaad, we zitten in de cirkels van het bestaan tot we met een oerknal weer een nieuw universum doen ontstaan (het hoeveelste??)

 

De voorzienigheid brengt me dat wat no\dig is te doen wat goed is en moet gedaan worden. Het is mijn probleem geweest dat ik niet kon luisteren , de tekens niet verstaan.

Dan kan je gaan zitten met had ik maar ….had ik maar zus of zo had ik maar

 

Ja had ik maar maar gelukkig bied de voorziener het universum de G altijd weer opnieuw openingen nieuwe zwarte gaten nieuwe oerknallen of op menselijk niveau nieuwe wegen

 

We zijn op weg maken dwaalwegen , maken verkennende bewegingen gaan doodlopende wegen en doolhoven in, we hebben onze vrije keus.

En het is vaak zo moeilijk erfelijk bepaald, maatschappelijk gezien de juiste wegen te volgen.

 

Ik ben gelukkig en probeer Hem/Haar te volgen die voorziet in onze behoeften zo wij ons daar voor open stellen, het is niet geld of macht het is geluk.

Het geluk je gelukkig te voelen.

Het zal mij elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

Han

—————

26-07-2013 10:15

weer 9

De dag is los.

 

Na een goede nacht vol gebeurtenissen in realiteiten die niet van hier zijn.

Een ietwat onderbroken en vooral zweterige bedrust.

Opstaand nog ietwat moe niet helemaal uitgerust maar ook niet gebroken.

 

Het was een goede nacht, inspiratievol en vol wijze gedachten en gebeurtenissen.

 

Het was een goede nacht,krachtbron en hulpkracht voor deze werkelijkheid.

 

Geplande activiteiten lopen weer helemaal anders als ik had gedacht of voorzien.

Niet vroeg uit mijn bed gebleven maar teruggegaan, echter om tien uur gegeten hebbende achter de blog oké.

 

De verleiding is er om me te hullen in ontevredenheid over wat ik niet doe of realiseer, het is een kracht bron dankbaar en tevreden te zijn met wat je wel doet , bent of krijgt.

 

Het is een vol geplande dag, maar voorop staat genieten, plezier hebben

 

het zal me in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

de dag is los

Han

—————

25-07-2013 14:46

weer 8

God drijft mij

 

 

God drijft mij voldoende om te overleven en te bestaan in deze werkelijkheid.

Hij (zij) voorziet mij ruim voldoende om gelukkig te zijn.
Het is de voorzienigheid die maakt dat ik overleef, leef en gelukkig ben in deze werkelijkheid gebouwd op een modderpoel van drijfzand.

 

Is het niet zo dat juist de modder in deze tijd van verschroeiende hitte het varken doet overleven.

 

Is het niet zo dat in deze tijd het overvetgemeste varken met al zijn kwalen en tekortkomingen door het schransen in deze wereld juuist in deze modder zijn geluk vind.

 

 

Het is een goede dag, cursus, werkelijkheid van dit bestaan Vivian en luuk maar ook alle ander leuke mensen die ik tegenkom.

 

Ik moet veel (te veel ) aan mijn dokter denken.

 

Hoe graag zou ik niet haar persoonlijke assistent willen zijn , haar doktershulpje, haar butler.

 

Het idee al te verkeren en herhaalde lijk te mogen kijken naar dit door god geschapen schepsel, te luisteren naar haar muziek en zo nu en dan de zoete tonen van haar stem op te vangen

 

Het gaat me goed, ik heb trek (want honger had mijn moeder in de oorlog) ga dus eten

Het zal me steeds beter en beter gaan

 

Han

—————

24-07-2013 14:35

weer 7

Geluk en idealen,

 

geluk en idealen, geluk kun je hebben, geluk kun je krijgen, hetzelfde is het geval met idealen, sommigen hebben ze, sommigen krijgen ze, weer anderen raken ze kwijt door een leven vol desillusies en ongeluk.

 

Dat brengt me tot geduld.....

 

de verwezenlijking van idealen komt alleen maar tot stand door geduld en volharding, een rotsvast geloof in datgene wat zou moeten zijn en wat zo niet kan zijn. De openbaring om datgene te veranderen wat niet zo zou moeten zijn en tot stand te brengen datgene wat zou moeten zijn.

Idealen.

Verwezenlijking van idealen.

 

Soms zegt men wel eens dat idealen alleen verwezenlijkt zou kunnen worden door geluk, doordat de omstandigheden en motivator net op dat moment aanwezig waren en motiveerden. Men zegt dan op een andere plaats of andere tijd hadden die idealen niet tot stand gebracht nog verwezenlijkt kunnen worden

 

Bullshit zeg ik dan men gaat voor bij aan diegene die men banaal God noemt maar ook aan duid met vele namen.”””God heeft vele namen””

De voorzienigheid voorziet.

Men moet geduldig streven naar datgene wat moet zijn en men zal geluk hebben. Geluk komt geduld.....geduld een geduldig wachten en meewerken zal datgene brengen dat de schenker aller goeds de zielen die daar krielen dertel maakt van overvloeds( vrij naar vondel)

 

geduldig en standvastig doorgaan te streven naar geluk, naar idealen.

 

IK merk steeds meer dat ongeduld de vertragende factor is en een zie je wel en cumuleerbaar karakter hebt.

 

Hebt beste voorbeeld is een huwelijk, twee totaal andere personen besluiten samen een leven op te bouwen, ze zullen daarbij geduldig hun leven op elkaar in moeten stellen, evt. kinderen krijgen samen een huishouden bouwen, een levensstijl een samenzijn, om na verloop van tijd idealen verwezenlijkt te zien en geluk te ervaren om op de levensavond vol gelukzaligheid samen te zijn in rust en vrede.....geluk

 

Alles wordt slechts in rust stilte , geduldig en vol vertrouwen op de voorzienigheid, opgebouwd opdat idealen verwezenlijkt en geduld met geluk wordt beloont

 

Het is Hem of Haar waarvan we vele namen kennen die voor ons zorgt, we moeten het alleen toelaten, geduld, meegaandheid.

 

Op geduld en verlangen worden onze idealen en ons geluk gebouwd

 

tot laters

Han

—————

24-07-2013 13:37

weer 6

Bah, voel me helemaal niet lekker.

 

Gisterenavond vroeg naar bed, ik voelde me zo moe zo moe zo moe.

Wel was ik bang weer niet in te slapen dus een slaappilletje genomen een zeer lichte. Om kwart voor negen lag ik in bed en i.d.d. Het begon te malen en te malen , ik vreesde niet in te slapen.

 

Dat was dus mijn laatste gedachte voordat ik dromen-loos en enigszins uitgerust en hongerig opstond.

Het bleek 11.45 uur te zijn bijna veertien uur onafgebroken geslapen, vreemd, aan het slaaptabletje kon het niet liggen die werken maar maximaal zes uur, aan mijn vermoeidheid ook niet , want eigenlijk had ik ook de nachten ervoor goed geslapen.

Vreemd was het ook dat ik er geen enkele keer uit was geweest om mijn waterhuishouding te ontdrukken door een bescheiden watervalletje in het toilet te deponeren, een activiteit die ik normaal toch enkele keren per nacht ritueel uitvoer.

 

Hongerig stond ik op, de vogels bij elkaar gebracht, koffie gezet, banaantje gegeten.

Bah ik voel me helemaal niet lekker, lage rugpijn, duizelig, enigszins misselijk.

 

Een kleine anderhalf uur met mijn zus zitten praten op skype, een zeer plezant gesprek maar ook wat angstaanjagend, ooit wel eens van de ziekte van Fabrie gehoord??

 

Ach ja beter voelde ik me er niet door.

 

Na anderhalf uur twee koffies een banaan en een cola naar het toilet, nog meer lage rugpijn, potverdrie, potverdréé diaree !!!

 

Bah ik voel me helemaal niet lekker.

 

Maar het zal me in alle opzichten elke dag steeds beter en beter gaan

tickets Thailand zijn nu weer maar 559, zal het nog verder dalen

 

de groeten maar weer

 

Han

—————

23-07-2013 17:54

weer 5

Dokter

 

Vandaag was ik bij de dokter, het eerste wat me daar opviel was de auto met een L erop die in de tuin stond..........ach dacht ik bij mezelf wat lief kleien kinderen worden groot dat kleine lieve dochtertje van haar heeft ongetwijfeld nu autorijles of zelfs haar tijdelijk rijbewijs al.

 

 

Vandaag was ik bij de dokter, het viel me vandaag voor de eerste keer op dat ik in haar een soort “”bones “” zag.

 

Vandaag was ik bij de dokter, ik zat op de houten bank die ze nog van de vorige dokter had overgenomen.....””cirkels dacht ik bij mezelf en een doorlopende lijn vanuit het verleden.

Ik meende me zelfs te herinneren dat mijn eerste dokter....dr fortuin (zou het familie zijn van???)

ook precies zo 'n zelfde bank had.......cirkels dacht ik bij mezelf......en vervolgens dacht ik dat het wellicht ergens 60 jaar geleden wel een aanbieding voor dokterspraktijken geweest zal zijn. Het was in ieder geval ondanks dat het een stalen met houten plankern beklede zeer harde zitplaats was, een verbetering t.o.v. de wachtkamers waar alleen maar gestaan kon worden of waar men zelfs gewoon buiten voor de deur moest wachten.

 

Er moeten vast mensen gedacht hebben we nemen die en die dokter maar want daar is een wachtkamer en hoef je niet in de kou bte staan of kun je zelfs zitten als je geluk hebt dan.

 

Vandaag was ik bij de dokter , ik moest wel : Ik ben namelijk behoorlijk verslaafd aan mijn antidepressiva, voor de depressie heb ik het denkelijk al lang niet meer nodig maar dit middel heeft me lichamelijk verslaafd gemaakt,hoofdpijn, ruizen in het hoofd, de “”elektrische schokken , misselijk.

 

Ik zag het aankomen de dokter was op vakantie en mijn medicijnen gingen het niet halen dus rommelen , andere middelen nemen een dag overslaan , 36 uur ertussen nemen ipv 24 ach ja we hebben het weer overleefd

 

Het gaat me goed , het gaat me steeds beter de volgende maand wordt echt een gigantisch goede maand

 

lieve mensen als u dat wenst zal het U elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

de groeten maar weer

 

Han

—————

23-07-2013 01:57

weer 4

Slapen

 

Eigenlijk lag ik al in mijn bedje,

letterlijk bedje,want ik ben weer gaan slapen in een oud opklapbedje waarin de moderne mens van bijna altijd meer dan 1.80 m niet meer zou kunnen slapen.

 

Ook zonder lattenbodem, zonder boxspring of futon of welk ander systeempje dan ook gewoon een ietwat versleten spiraalbodem met een schuimmatras.

Het is hetzelfde bed waarop ik ben gaan slapen nadat ik in België tien jaar geleden mijn vaste stek gevonden dacht te hebben.

Het was een heerlijk ouderwets vijftiger/zestiger jarenhuis met een tuin zo groot als drie voetbalvelden drie a vier slaapkamers een grote keuken bijkeuken serre huiskamer voorkamer berging en extra grote garage hedt was er voor mij heerlijk toeven.

 

Alleen dat wel, maar daar had iik vrede mee, elke maand brunch met mijn kinderen, kamperen bij de broer voor de rest van de familie, Pieter die op zo n klein tractormaaiertje het gras afreed, “”those where the days my firend””

 

Allemaal voordat ik weer aan de vrouwen begon.....eigenlijk maar één vrouw begon......Mook.

 

Met Mook heb ik veel meegemaakt en beleefd, heb leren metselen en ben een beter mens geworden,.

Nog meer als toen heb ik rust gevonden . Nu beleef ik oprechte vreugde in de herkenning van de cirkels in mijn bestaan, de vervulling van mijn wensen en het veranderlijke en boeiende van mijn bestaan.

 

Het gaat me goed,

sinds eergisteren heb ik dus het tweepersoonsbed in dit geval de tweepersoons slaapbank opgegeven voor het opklapbed.

 

Ik slaap er weer veel beter in, het is goed, niet de leegte naast me te voelen, niet te klein te zijn voor het grote bed.

 

Een normaal tweepersoonsbed was zelfs voor mij en Mook te groot zo beleef ik plezier aan het knusse.

 

Mijn huiskamer staat vol....te vol zeggen sommigen, naar het zal niet minder kunnen, vind ikzelf op dit moment......ja natuurlijk het kan altijd minder ik kan zelfs in een hutje leven met een muskieten net en een slaapzak plus een rugzak vol spullen.

 

Mijn kantoortje staat ook vol....nu echt te vol nog vele doezen uit te pakken daar en dan moet Mooks dozenpark met daar twee jaar geleden losraak al haar spulletjes ingesloten nog komen.

 

Gelukkig is hier tegenover het leger des heils, daar kan ik altijd nog van alles dumpen.

 

NU slaap ik dus ondanks de enorme warmte in het tot kantoortje bestempelde voormalige slaapkamer op een opklapbedje.

Ik sliep tien jaar geleden in het “”vierde”” slasapkamertje , wat door de verhuurder tot kantoortje bestempeld was........maar daar was het niet echt geschikt voor.

Met het opklapbed uitgeklapt was trouwens ook de kamer vol, nog een geluk dat het bed maar 1,80 m was anders had het er niet in gekund. En een geluk dat de deur naar buiten open en dicht ging.

 

Enfin het is weer een cirkeltje en ik slaap goed, mis Mook nog wel maar de keuze is gevallen.....vreemd dat ze vandaag ineens begon met …..””ik mis je”” nu daar kan/kon ik dus niks meer mee.....als ze me zo mist waarom is ze dan niet hier, waarom is ze dan weggegaan, die denkt alleen maar aan geld.

 

Die is er van overtuigd dat geld gelukkig maakt, geld en goederen. Vreemd trouwens dat ze alles zo gemakkelijk achter liet, helemaal sjust was het toch niet met haar.

 

Maar ja mijn voorvaderen dachten ook dat geld gelukkig maakte ….maar dat is een ander verhaal.

 

 

Welterusten wereld,,,,,goedemorgen Thailand....ik kom er snel weer aan....groeten

han

—————