eindelijk op weg


Blog

27-08-2014 10:42

opnieuw 24

Dandy

 

Als puber wilde ik altijd Dandy worden,

waarom dat is/was me niet helemaal duidelijk.

 

Vandaag de dag heb ik het gevoel dat ik dat echt wel graag ge wild had, mijn karakter is er niet sterk genoeg voor maar ik mag nu soms aan de randjes van het dandyisme likken.

 

Natuurlijk voordat kik hieraan begon te schrijven heb ik het weer even opgezocht en wat er nu (o.a. Op Wikipedia) over wordt verteld was/is niet wat ik er toen van dacht echter het komt nog steeds overeen met datgene wat diep in mijn wensenpatroon verborgen ligt.

 

Eerst maar eens terug naar toen....ik las wat artikelen over dandyisme en het sprak me aan, opgegroeid in wat “”de elite”' van Den Bosch genoemd werd.....elite alleen jongens school ,was ik dankzij vrnml de relaties van mijn grootvader op een zeer klein elitair gymnasium aangenomen en volgde daar gedwee in de opkomende tijd van hippie en flowerpower de lessen ,toen nog gewoon zes dagen per week!1.

 

Dat duurde maar twee jaar totdat ik wenend de school moest verlaten omdat ik weer eens gebuisd was omdat ik eigenlijk mijn tijd alleen maar gebruikte om met mijn vrienden aan het strandje op vijf minuten van mijn huis of in de verschillende sociëteiten en evt. praatgroepen rond te hangen.

 

Op zich niet zo slecht want de overige leerlingen van mijn jaar hebben hun verveling en onnuttige bestaan verder gevuld met seksuele en zelfs criminele uitspattingen nu dat was niets voor mij...

 

 

nee dandyisme dat was het dacht ik tenminste,,,, het beeld dat ik me er van had was ironisch t.o.v. de maatschappij met uiterlijke uitdagende en prachtige kleding bezig en volkomen a seksueel dus daar had je geen last van.

 

Nu waren er twee handicaps voor mijn toenemend dandyisme, het parten ,ironiseren van de samenleving mijn omgeving, het salonsocialisme dat lag me wel maar ik had te veeloog en relaties voor de andere sexe en de oudere mannen van mijn sexe zagen /lazen heel andere ideeën in mijn presentatie en verschijningsvorm zodat ik regelmatig op ons strandje dor mannelijke aanbidders al dan niet subtiel werd lastig gevallen, ik werd een eenzaat.

 

Enfin mijn poging tot dandyisme kwam teneinde toen ik als 16 jarige thuis vertrok , ging werken en het arbeidersmilieu leerde kennen,,,,,,,,daar voelde ik m thuis....maar bleef een vreemdeling,,,,sociaal werk zou de 9oplossing worden....na eerst vanwege mijn achtergrond en druk vanuit m de generaties voor me hotelschool was gaan doen....

 

in ieder gheval nu kan ik een beetje van mijn “'aard”''geaardheid genieten, het zijn ( op een drietal pakken na) weliswaar geen op maat gemaakte kledingstukken ze zijn conventioneler als je zou verwachten van een dandy maar een strikje een goed uitgekozen pantalon zeker geen geen spijkerbroeken meer.

 

Ten midden van zeer tolerante de laatste jaren opgedane vrienden en levend in het noga l wat snoeshanen gewend geraakte Antwerpen , kan ik vaak gewoon als een pauwtje rondlopen.

Loop ik zo rond ,,,,de mensen zijn veel vriendelijker, groeten me helpen me als ik ergens ben veel vriendelijker en vlotter..

 

Ik denk dat ik nu dat aardige oudere heertje aan het worden ben...enfin alleen het gekleed zijn met een leuk strikje een groet hoed , wandelend en fietsend...ik geniet...

 

 

een eenzaat zal ik altijd wel blijven

 

het gaat u goed!! vrede en compassie zij met U

het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

en Silvia de groeten!! ik denk dat jij één van de weinigen bent die dit nog leest interesse in mijn (klad) boek eens te lezen vraag maar aan Marijke!

 

han

—————

26-08-2014 02:43

gekopieerd

U zoekt verdieping in uw leven ? U wilt graag meer doen aan zelfonderzoek, maar mist medestanders die u zonder bijbedoelingen en oordelen een spiegel willen voorhouden? U bent geïnteresseerd in eeuwenoude rituelen, symboliek, historie, geestelijke zaken, filosofie, mystiek? U bent ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde: een spiritueel besef... U wilt over dit soort onderwerpen praten, lezen of lezingen bijwonen, maar dan wel in een omgeving waarin ook uw mening gehoord mag worden?

Dan is de vrijmetselarij misschien een mogelijkheid...
Wat is dat nu eigenlijk vrijmetselarij? Wie zijn die mensen die zich daarmee bezig houden? Waar houden ze zich mee bezig? Welke zoektocht voeren deze mensen dan uit? Waarmee ? En hoe? 

—————

26-08-2014 02:43

opnieuw 23

ik heb gewoon teveel ideeën en ben te lamlendig om iets te schrijven, 1 ding heb ik wel op klad gezet , het is wachten op discipline,,,,,,,,

zal wel weer komen inspiratie is er de hele dag wel ,,,,eigenlijk gewoon heel simpel teveel....maar het geheugen wil vaak niet voordat ik achter dit pc tje zit is het vaak al weer weg,,,,,,hoewel ik ook niet zou willen zeggen dat het maar vluchtige gedachten zijn/waren

nu het gaat u goed vrede zij met U ,,,,in uw hart, in uw omgeving , en overal waar U dat maar wenst

het zal me elke dag in alleopzichten steeds beter en beter gaan

—————

23-08-2014 19:35

opnieuw 22

Ik merk dat ik eigenlijk niet van eten houd, wat mij betreft stop ik gewoon zo snel mogelijk voedsel naar binnen en gedaan met het,maar juist genoeg voedsel om het lichaam gaande te houden als het met wat pilletjes kon prima!!

 

Maar jij.......zo gevuld altijd met eten bezig en zo ….ja ik ...ik houd niet van eten....

ik houd van eten koken, kokkerellen, het sociale aspect bezig zijn met voedsel,het publiek het experimenteren het bedenken,de weetjes en kleine beetjes kennis die erachter zitten. Ik ben er trots op dat ik de meeste gerechten en presentaties eerst en vooral helemaal imaginatief bereid en dat net zolang tot dat de kans op falen eigenlijk vrijwel niet meer aanwezig is.

 

 

Maar er mislukt toch zo vaak iets bij jou??

 

Tja dat komt door het wteede zo belangrijke aspect,,,het sociale, het publiek ik ga er zo in op dat ik dan soms ineens vergeet eigenlijk aan HET KOKEN TE ZIJN OF DAT IK ER NET DAT SCHEPJE ….TEVEEL...SHOW BIJ PROBEER TE DOEN,,,,HET ULTIeME TOT MISLUKKEN GEDOEMDE EXPERIMENT \AANGA,,,,TJA ANDERS WAS HET GEEN EXPERIMENT HE

 

 

Capslock springt weer op.....

 

Ik merk dus dat ik niet van eten houd ik kan gewoon hgeel gemakkelijk een dag zonder eten en drinken en dat gebeurde ook heel erg veel de kaatste jaren , het tekort aan voedsel was geen enkel probleem,mijn overvoede en overvette lichaam heeft immers reserves genoeg, mijn dokter waarschuwde me verschillende keren wel voor uitdrogen en t is pas vandaag dat ik die note bene zovaak uitdroging bij bejaarde patiënten zag, erg aan het uitdrogen was 6 maanden geleden maar dat hield voor vermageren wat niet on onwelkom was voor me.

 

Enfin ik let nu al een maand of 5 heel erg op drink veel water en het uitdrogings/vermagerings symptoom is grotendeels verdwenen.

 

Maar ja ik houd eigenlijk niet van eten, ik van wie men zei dat hij zijn frustraties weg at , een psychische maag had etc.

 

ik houd niet van eten ik houd van eten klaar maken bezig zijn met voedsel, de show.

Op het bijna dwangmatige af, da laatste weken heb ik heel wat dagen de ganse dag niet gegeten , de ene keer maakte ik me zelf wijs mee te doen met de ramadan een nadere keer dat ik het gewoon vergeten was en anders dat ik s avonds teveel eet.

 

Als dan de tv me verveelt of vooral de reclames een boek niet leesbaar is door de latent sluimerende depressie, ga ik maar weer kokkerellen, 1000 manieren om goedkoop en gemakkelijk maar toch creatief en bijzonder te eten.

Ook eten kopen hoort daarbij, enfin het vriesvak zit nu overvol uit de frigo/koelkast moet ik regelmatig rottend onverbruikt voedsel verwijderen.

 

Zo kokkerel en kokkerel ik en eet en eet...

 

Met drinken fop ik mezelf met eten wellicht soms ook....ik mix de onmogelijke drankjes en zorg zo dat ik vocht naar binnen krijg........dat is goed.

Ik heb geen honger, of ik wel of niet eet, ik heb geen honger, de heel dag heb ik een gevuld bijna opgeblazen gevoel en toch die lekkere kroketten die heerlijke dubbelvla met slagroom, de kunstige pizza s de balletje de linzen met allerlei de verschillende eierbereidingen de worstjes het bezig zijn met en het vervolgens eten want weggooien is.......zonde?? een gemiste kans??

 

tja eigenlijk het fop me zelf wilde ik hier gaan vertellen maar raakte teveel andere onderwerpen.......

 

ik heb geen honger, ik zit vol maar toch eet ik, soms eet ik de hele lange dag niet om 's avonds het één na het ander te produceren en mijn al reeds overvolle lichaam er mee te overvullen.

 

Ik ga stoppen de verwarring in mijn geest slaat weer toe, ik kan namelijk niet zo snel tiepen als denken ,,,,schrijven heeft op de één of ander manier wel de eigenschap mijn geest zo tot rust te brengen dat meestal de vloeiende inkt mijn gedachten bijhoudt, het overschrijven verbeteren daarna gaat ook prima op de één of andere manier is de motorriek van het handschrijven rustgevend en houd gelijke tred met gedachte vorming en behoedt me ook van te v breed te gaan en teveel andere gedachten te hebben.

Tiepen lijkt me op te jagen veel fouten die gaan er met spellingcontrol wel weer uit.

 

Maar ik mis de discipline tot schrijven , herschrijven overtiepen verbeteren....

 

soms baal ik er van

wellicht is er iets op tv

ik weet het niet

 

het ga U goed

Met mij zal het ook elke dag wel weer beter gaan

vrede en compassie, liefde en welbevinden, dat wat ons allen overstijgt of hij/zij die alles overstijgt zij met u

Han

 

—————

23-08-2014 12:05

opnieuw 21

Kleine ahaherlebnis,

it hit me ...under the shower,,,,het pakte me beet gooide me weer terug drukte me op dat kleine mannetje )met dank aan bart' dat in ons maar niet op wil groeien.

Ik grote narcistische lul denk ik dan, het opvoeden doe je niet voor jezelf, niet alleen is het een plezier, een eer een vreugde het te mogen doen,maar je doet het voor je kinderen.

Niet om er late profijt van te hebben niet opdat je geen eenzame oude dag op een appartementje in Antwerpen zult slijten niet omdat je niet gemummificeerd 3 maanden na je overlijden gevonden wil worden.

 

Nee je doet het louter omdat jezelf , je gedachten, je medeleven door gegeven zal worden in je kinderen kleinkinderen , opdat je zo hoopt betere wereld komt dat je zo een beetje doorleeft totdat je energie gerematiliseerd wordt en je met gelijkgestemden weer aan het werk gaat in deze werkelijkheid.

 

I ben ape trots niet alleen op mijn kinderen, ook op de vele jongeren die ik beschouwde als mijn kinderen,maar vooral op de magische 4 levende wezens die ik beschouw als zijnde bij ij horende inde unieke relatie vader-kind...waar of niet....

 

natuurlijk mijn pr mijn marketing was klote bale zeer slecht, maar ik zelf propagandeer altijd luister niet naar de woorden maar kijk naar wat er gebeurt.

 

Het zal wel goed komen met alle van hen denk ik dan....... twee van hen gaat het fantastisch en de andere twee momenteel gewoon goed....ze hebben mij niet nodig en ik ben nooit een vriend van ze geweest dus zullen ze niet zoveel contact houden momenteel.....doet dat pijn??? ja verschrikkelijk veel pijn maar het is gewoon narcistische automutilatie, geeft het littekens?? elke vorm van automutilatie geeft vaak littekens zo niet uiterlijk dan in ieder geval inde ziel.

 

 

Maar ik kijk naar wat er gebeurt en eigenlijk ben ik apetrots de jongste dochter, intelligent, emotioneel zeer beschadigt, ik deed er veel fout, in stokholmische relatie met haar moeder....maar ion relatie , weer contact met haar natuurlijke vader, manipulatief als ze altijd heeft moeten zijn , soms wreed maar intelligent en het gebruikend, goed studerend wellicht doorziet ze alles of enigszins het6 komt wel goed met die meid.....

mijn oudste zoon kan niet anders zeggen dan een kloon van zijn vader met dat vleugje flair en instaat ontwapenend en onbedreigend te zijn voor vrienden en kennissen waardoor hij er veel heeft, leuk werk, toch zijn degree en vooral een mooie trouwe relatie

mijn oudste dochter nog jong maar sterk in een mooie monogame relatie een geweldige moeder, liefdevrede geluk uitstralend met natuurlijk nog steeds de venijnige kantjes die zowel ik als haar natuurlijke moeder hadden

 

ach dit is maar een aanzet ik moet er meer over vertellen,mijn jongste zoon zal ook goed komen, hij moet echt zelf zijn weg vinden dat gaat wel komen als die alleen komt te staan,,,,,,,dat was de periode voor mij, voor mijn oudste twee kinderen ook,het zal niet even gemakkelijk gaan maar hij heeft altijd zijn vangnet, zoals ik dat ook altijd had .

Moet dingen gaan doen.....weer een echtscheiding regelen wat baal ik daar van nou dat was even tussen het doesjen en het sjoppen doordrongen

Peace!!! Han

—————

23-08-2014 09:34

opnieuw20

Gisteren dus ``vroeg````naar`` bed gegaan, nou ja vroeg is ook maar een rekbaar begrip hoor rond half twee lag ik naar de mooiste klassieke muziek van youtube t e kluisteren,de muziek viel uit en ik besloot met die slaaptablet in door te zetten en te slapen ,hetzelfde deed ik halverwege de nacht in de hoop op een extra lange nacht een extra pil,er in en slapen maar en ja het heeft resultaat!!

nou in zekere zin het is 9.15 en ik zit volop te bloggen kan niet meer slapen wist dat ik vroeg iets moest gaan doen....ja koffie halen en naar de bieb om nu eens de krant als eerste te pakken te krijgen,ook nog naar de wetswinkel voor de scheiding want die moet er nu echt komen

misschien kunnen we weer gewoon bf en gf worden........ach we zien wel het tiepen is een puinhoop mijn geest is weer wakker mijn lichaam schijnt dat niet te beseffen, langgerekt gedeelten van de dag word ik zo een strompelende lopende dode dingen omstotend , misgrijpend, vallend.

 

Maar ja thats life

ik wens u allen een goede zaterdag ik maak er weer van wat ik kan. En wens jullie vooral veel vriendschap, compassie en sympathie

 

het zal mij elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

discipline en volhouden of gewoon simpelweg blijven ademhalen moet de truck wel doen

Han

—————

22-08-2014 17:18

opnieuw 19

Ik heb nu al een paar dagen niet meer geschreven,

ja het gaat me dus niet zo goed denk ik, zelf heb ik het gevoel dat ik alleen maar dag tot dag aan het doorhobbelen ben, probeer zoveel mogelijk “”vulling”” te geven aan datgene wart ik momenteel beschouw als een uitzichtloos en vooral zinloos aanwezig zijn in deze werkelijkheid.

 

Vanaf wakker worden< overigens als voetnoot wens ik op te merken dat ik al blij ben als ik pas om 8.30 wakker wordt ipv 7.30, totdat de “”soaps”' voor mij beginnen(ncis, bones, dat van die schrijver waar ik nu niet op kom oh ja Castle, etc_) , probeer ik mijn dag zo “”zinvol”' mogelijk te maken.

 

Ik ben daar ontevreden over, er zitten wat dingen tegen, kan sommige dingen niet uitvoeren en zelfs stapje voor stapje gaat het niet vooruit.....conclusie er dreigt een wegzinken in het onvermijdbare niks.....Rondom de leegte??

 

Ach ja ik sukkel wat aan op de pc, mijn toetsenboord werkt maar halve bak dus de lust tot verder bloggen vergaat me ook, bov34ndien heb ik zoveel gedachten en bloggegfang dat ik er geen keuze uit kan maken.

 

Nadat ik dus de meeste mails heb wegggeklikt en de inhoudsloze chats van diverse dames zo veel als mogelijk zonder gefrustreerde ironie of afstootsverschijnselen heb beantwoord hoop ik dat het bijna tijd is om de “' plannen “” voor de dag waar te maken..

 

Dat is nog steeds, bibliotheek, cinema, bolletje en krant lezen.

De ene keer doe ik wat meer als de andere, ik probeer winkels te mijden want geld heb ik bijna niet meer en ik koop toch al;tijd te veel ...er is genoeg voedsel in huis om twee maanden uit te zingen …..alleen niet genoeg drank, ik moet straks van arremoeie nog thee gaan drinken.

Diepte punt van de week was overigens dat ik Swiebertje keek op internet en er nog van genoot ook.

 

 

In ieder geval vandaag was een redelijk gevulde dag,,,,eerst een aangenaam en prettig sollicitatiegesprek gehad en hoe het er toe kwam weet ik niet maar het ook nog over de metselclub gehad en ik vraag me af terwijl ik er over praat en achter4af wat kan ik wel en wat kan ik niet vertellen wat is verstandig en ik weet dat het niet zal bevorderen aangenomen te worden,,,,maar ja na ruim 600 sollicitaties weet ik wel dat ik toch niet meer aangenomen wordt het is gewoon één ban die nutteloze maar niet helemaal onaangename bezigheden.

 

Ach ja dus eerst dat gesprek, vervolgens bibliotheek, krantje en wat gegeten in de stad, uitzonderlijk want eigenlijk eet ik niet meer overdag.....

om uiteindelijk toch maar een filmpje te gaan pakken, ik heb dat abonnement niet voor niks.

 

Nadat ik gisteren een git of ook wel gif zwarte film had gezien waren het vandaag de tranen die over mijn wangen bengelden en een sentiment van treurigheid maakte zich van me meester, hoewel dit echt ondanks de dood en verderf waarvan de film doordrongen was een hoopvolle film was.

 

Twwe keer een film gisteren The double de 2013 film van Richard ayode een werking van de gelijknamige novelle van dostoyevsky.

Met dostovjesky had ik altijd wel wat de schuld de boete het duistere het heeft me altijd wel geboeid.

 

Ik besefte niet dat het Dostoyetsky was waarnaar ik zat te kijken.

Ik voelde me niet prettig in die film wilde al na 20 minuten buiten stappen wat eigenlijk uitzonderlijk is omdat ik meestal een film blijf uitzien hopend op enige goede momenten of de plotselinge “”twist”'

Achteraf blijf ik zeggen dat het6 een onprettige film was, neergezet in een orwelliaanse vervreemdende samenleving,stalinistisch Russisch aandoend met een vleug van amerikanisme vermengd.

Een man vechtend tegen zijn alter ego, zijn beste vriend, zoekend naar erkenning , zoekend naar zich zelf uiteindelijk zoekend naar het contact met zijn lief of de liefde van zijn leven zoekend naar gezien te worden........doen we dat niet allemaal dragen we dat niet allemaal een beetje in ons....ach ja het eindigde met een sprankje hoop,,,,in mijn beleving en dat waarschijnlijk door het git/gif zwarte decor, niet meer dan een sprankje.

En dan vandaag, leven ,dood, de onrechtmatige rechtmatigheid van de dood (iedereen gaat dood) tijdelijkheid, hoop , wanhoop, de overlevers, de achterblijvers als je gaat, ben je een granaat of zijn je achterblijvers in staat door te gaan??

Ik heb veel heel erg veel zitten wenen.

 

Wat me opviel toen ik de zaal betrad was het grote hoeveelheid pubers en dan ook het ontbreken van sekse genoten, achteraf zag ik er toch één of twee, ook was het opmerkelijk druk

en die “”zij”' pubers maar kwebbelen kwetselen en van alles wat ze deden , een lacherige sfeer( giechelen!!).

Het werd stil tijdens de film ik hoorde zo nu en dan slechts mijn eigen snikken, maar na de film werd het kwebbelen, babbelen en lacherige alweer rap her opgepakt,,,,het leven gaat door maar The fault in our stars is een echte aanrader naar een zgn. jeugd boek van John Green, en wat leuk is ook een heel romantisch stuk Amsterdam,,,.......zo zien we is dat Amsterdam niet voor Parijs onder moet doen..

Maar ja zelfs Den Bosch is mooier dan Parijs,,,,,den bosch gij zijt mijn aards paradijs...

Antwerpen is ook goed toeven

 

nou ja genoeg gebabbeld, gekwebbeld, geroddeld en nutteloze zaken gedeeld

 

het ga U goed!! moge vrede en liefde uw deel zijn in deze werkelijkheid, compassie en solidariteit uw gaven te delen zijn en opgaan in de alomvattende werkelijkheid van god onze oorsprong en onze bestemming, onze leegte en onze vervulling uw bestemming zijn.

Het gaat mij elke dag in alle opzichten steeds beter en beter,,,immers elke dag raak ik mijn oorsprong en bestemming dichterbij

 

Han

—————

20-08-2014 13:13

opnieuw 18

Het is een heerlijke dag,

een bleek zonnetje weliswaar maar droog.( laat al dioe facebook mopperaars maar kletsen die waren wellicht te vroeg wakker en niet helemaal uitgeslapen!!)

Misschien bekijk ik het wel door een roos brilletje omdat ik heerlijk , fantastisch goed geslapen heb.

In de eerste instantie tot half negen wat al bijna een record is tegenwoordig en vervolgens werd ik na tien uur door de politie wreed mijn bed uitgebeld omdat mijn motor verplaatst moest worden.....

 

ach ja nog wat aangemodderd en vlug een begin gemaakt aan de geplande activiteiten welke weer achter de rug zijn , ik geniet vandaag van van alles en kan bijna geen keuze maken als waarvan nog meer te genieten.

 

Zo reed ik op mijn eigen fiets niet zo 'n stadsvelo en op zich was dat al een genot. Een bijzondere fiets vele nostalgische herinneringen boven drijven hoewel ook de fiets overigens net als zijn eigenaar slechts een schim is van wat het eens was.

 

Welke film zal ik zo dadelijk eens gaan zien?? waar ga ik een bolleke drinken want het woord pot vol blomme wel weer eens tijdl

 

het gaat goed nu nog wat meer ruimen in mijn appartementje en de scheiding eens door gaan zetten, want dat gezeur van mijn vrouw van “”ik houd van je”” hangt me nu echt helemaal de keel uit, natuurlijk ben ik haar zoveel mogelijk trouw ,maar er is helaas of gelukkig nog steeds een toekomst voor me, ik wil dat niet maar het is nu eenmaal een (voorlopig) gegeven en we zullen toch moeten blijven overeenkomen met onze huidige bestaansvorm zolang we daar nog in vast zitten.

Het heeft geen zin je te wentelen in ongeluk, zieligheid en wat al niet meer.

“”op U komt het aan!!”””kappen , kappen kappen en er elke dag iets moois van maken, werken met het materiaal dat je hebt, adem in wat voorradig is hoe goed of hoe slecht de luchtcapaciteit ook is , eet dankbaar het voedsel (geestelijk en materieel ) wat voor handen is.

 

Ik voel me vandaag gelukkig maar dat gaat ook weer voorbij …...gelukkig weet ik ook dat dagen waarop ik me minder gelukkig of zelfs ongelukkig zijn ook voorbij gaan.

 

Ik erken dat ik gezondigd heb,,,,,,geleefd tegen wat de natuur voor me bestemd had, ( in doen en laten in woord en gedachten!!)maar ook dat heeft vele goede vruchten voortgebracht. Ik weet dat ik nog meer te leren heb en dat ik het in deze bestaansrealisatie niet meer volledig zal doen......helaas of gelukkig dat betekend nog terugkeren en denkelijk nog een paar keer.

Ik had er al kunnen zijn,,,,,had.....die ligt naast kan ik niet en wil ik niet op het Kerkhove.

Laten we begaven, cremeren datgene wat we hadden moeten doen, hadden kunnen doen en wie we hadden willen of kunnen zijn laten we vieren wie we zijn hoe we zijn en elke dag het geluk blijven rapen ….

 

En als we het geluk eens niet zien of niet kunnen rapen …...ach laat ons bedenken dat gaat ook weer voorbij

 

het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan, en bedenk nog beter dan bloemen plukken is ze te laten staan en er gewoon van te genieten

ik wens U vrede, liefde, compassie,een open geest en vooral een plezierige tijd toe

Han

 

 

 

—————

19-08-2014 12:27

opnieuw 17

This is the dawning of the age of aquarius,,,,,

 

ik groeide op en beleefde mijn pubertijd in een tijd dat de wereld open l;eek te gaan tune out, tune in drop out nieuwe synthetische drugs maakten een nieuw bewustzijn mogelijk, oplevingen van allerlei religieuze en bewustzijnsverruimende ideeën,,,,,,,,

 

De generaties direct voor me gingen voor in een nieuwe wereld, vrede liefde saamhorigheid een broederschap van alle mensen samen delen............

wat de generatie voor me echter deed was pakken wat ze pakken konden en uiteindelijk hun eigen leven verbeteren op den duur zelfs gewoonweg en schandelijk de hebzucht het verzamelen van.......laten overheersen.

 

Ik was 14 en kwam in aanraking met deze nieuwe wereld we gingen naar de “”theetuin”” een voorloper van wat nu de koffieshop was, zeer goedkope verstrekking van drugs, in allerlei soorten een verbruikersruimte en voldoende eb verschillende soorten thee en een welhaast doorlopende vertoning van the concert in the park het vrije concert van de rolling stones in 1969 ...feest er kwam een nieuwe wereld aan van vrijheid gelijkheid en broederschap.

 

Het is niet zo gegaan als werd voorspeld meerdere eschatologische verwachtingen draaien niet uit op wat er voorzien werd op korte termijn

 

Ach ja en toch is die nieuwe wereld er gekomen, was een reis naar België/Duitsland/Frankrijk al heel wat en rukte in die tijd de hele familie uit naar Schiphol als iemand een vliegreis maakte zowel afscheid als ontvangst is nu de wereld piepklein , nieuwe technologieën maken het mogelijk net zo gemakkelijk met iemand te daten en te praten in Amerika, Thailand of China als met iemand die om de hoek woont. We reizen naar iedere plek in de wereld in twee dagen, ik deed er vroeger al langer over om in zuid Frankrijk te komen.

De jeugd verblijft in hotels met entertainment naar keuze, reist naar waar ze maar willen en hangen rond in sportscholen met allerlei denkbare luxe.

 

Ja de wereld is veranderd toegankelijker , er kan genoeg luxe en voeding en huisvesting geproduceerd worden op een zo efficiënte manier dat de wereld voor iedereen een paradijs zou moeten kunnen zijn......

 

wat maakt het dan dat er nog zoveel reserve opgepot en bewaard word gereserveerd word voor wat???

 

we leven in een wereld waarvan we beseffen dat alles mogelijk is waarvan we voelen aan voelen bijna zeker weten dat we spoedig ( eschatologisch??) alle bekende grenzen kunnen overschrijden een wereld zelf kunnen creëren met de luxe de voeding de dierenwereld die we zelf maar zouden kunnen bedenken en willen.

 

Tegelijkertijd het besef dat we in enorme cumulatieve versnellingen zitten worden we angstig en voorzien we noodlot, vernietiging, permanente terminatie.

 

En toxch net als vanaf mijn jeugd , mijn pubertijd alles gaat gewoon door, mensen blijven mensen er zijn er die het goede whatever that is blijven zoeken en doen en er zijn er die ten koste van alles van anderen van de wereld macht en goederen blijven verzamelen.

 

De cirkel van het bestaan van het leven.......

 

nog steeds heeft 1% van de bevolking 99 % van de goederen bezittingen en macht,,,,,en dat zou niet slecht zijn als ook van hen maar de helft het goede zou zoeken voor ???//

 

deze week zag ik enige films.....dawnof the planet,,,waarin weer de teloorgang van de mens als dominante soort op aarde werd voorspeld..............lucy waarin een met andere visie naar volmakingsstreven werd gekeken en boy hood waarin gewoon werd weergegeven hoe dat nu de laatste jaren is gegaan...........en ik zeg ...niets veranderd ….alleen onze menselijke mogelijkheden zijn immens geworden en we zitten echt in een versnelling maar emoties, mensen blijven als door alle eeuwen denk ik dan maar

 

nou ik weet het ook niet meer

 

waarschijnlijk ziet de oplettende bloglezer langzaam mijn geest in deze blogs afglijden tot de volledige verwarring is bereikt en mij termineert of terminaal laat opnemen in een zaal met “” mijn gelijken”” “”liefde vol bewaakt door zuster Trees

 

het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan

 

vrede en compassie zij met u

moge de liefde als een helder licht over u schijnen

kortom de groeten en het gaat U goed..

ik ga naar de tandarts toe

Han

 

 

—————

17-08-2014 11:07

opnieuw 16

tja en wat zegt dat nu over mij?? van nature linkshandig, altijd rechtshandig geleefd en toch ook aanleg voor verhoogd maagzuur en arthritus 

 

tja wat zegt dat dan weer......

 

het psychologisch effect van alles bij mezelf te ontdekken....

 

en wat zegt het als je altijd voor de mensa test blijft falen behalve als je een paar borrels op hebt

liefDE en vrede zij met U
hAN 

—————