eindelijk op weg


Blog

10-08-2014 14:03

opnieuw6

Oefening in discipline en dus met frisse tegenzin,

 

Bah bah, ik heb helemaal geen zin te schrijven te bloggen of wat dan ook te doen rondhangen en teloorgaan,,,,,het enige dat mij rest te wensen.

 

Ik moet me echter nog steeds disciplineren,op gang slepen en dan gaat het maar weer,,,,,,,,twee ontwerpen gemaakt voor mijn stempel,terwijl hier de computer en vervolgens office maar niet op wilden straten.

 

Het is niet dat ik niet genoeg te vertellen heb, teveel eigenlijk, volkomen melancholisch als ik ben onderwerpen al;s geluk vriendschap gevoelens van jaloezie en gelukzaligheid, maar wellicht daarover later meer.

 

Miles Davis met één of ander Frans orkest die “”my man”” speelde en “”It aint necesarely so””schopten me op weg, met natuurlijk een traantje in het oog.

 

Slecht geslapen ik was moe moe moe de oren suisten medicijnen tegen oorsuizen, hoofdpijn en een inslaper gaan niet zo goed samen denk ik na een uur was ik weer klaarwakker,ik zocht alles af of ik nog een inslaper had en na mijn medicijnen ruwweg in de zetel gegooid te hebben vond ik nog een stripje , ik sliep verder zonder moeite,,,,,,was als gebruikelijk om 7 uur wakker en sliep daarna tot na 12 uur om vervolgens vermoeid en slaperig uit het bed te komen wat koffie te drinken en een kleinigheidje te eten,,,,,,,,het is nu bijna 14.00 de blog is geschreven....””de kop”' is er af (goh wat heb ik daar een hekel aan!!!)

 

Liefde!!!

 

Han

—————

09-08-2014 11:23

opnieuw 5

De worsteling

 

Elke morgen rond zeven uur dan wordt ik wakker, ik moet dan het nachtelijk water ontluizen, dat levert geen worsteling op,ik weet voortaan dat dat gewoon moet gebeuren omdat er anders van slapen niets meer komt.....

Enfin de sluizen gaan nog steeds gemakkelijk open echter dat water lijkt s nachts de sluizen niet geheel meer te vullen en het komt slechts in geringe en sterk geconcentreerde hoeveelheid de “'inhouse”'afwatering installatie instromen..........

ach ja een zijweggetje maar die nierfunctie samengaand met prostraatgroei( op zich niet abnormaal voor mannen die ouder groeien) geven ondanks het op doktersadvies dwangmatig drinken van groet hoeveelheden water geen verbetering in een echt ouderwetse “”literslange”” afwatering met volle krachtige en vooral dampende straal.

 

Maar ja daar gaat de worsteling niet over...terug in bed, om acht uur ben ik meestal toch weer straal wakker en begint de worsteling de worsteling om in bed te blijven , nog wat te slapen....

 

Hoe in tegenstelling tot andere tijden ik kon niet lang genoeg in bed blijven , niet lang genoeg blijven doezelen en dromen.........nu geheel anders ik wil er niet uit, ik kan ook niet meer slapen, ben niet uitgerust zou dus moeten slapen maar kan het niet, gewoonlijk sta ik dan na een hele interne worsteling voor 9 uur naast mijn bed,

 

Ik worstel en dwing mezelf te eten, ik heb geen honger en neem medicatie en wat koffie soms drink ik de resten van het naast mijn bede staande vocht tegen de kriebelende keel en dan.....een plan maken zo dat er voor de dag niet is.....er zijn er doorgaans genoeg maar te vaag te vrijblijvend, als ik geen afspraken met mensen maak speel ik de ganse dag op mijn computer, lees, hang wat rond en doe nog steeds (dus eigenlijk niks veranderd sinds mijn pubertijd) de dingen die verstandig zouden moeten zijn zoals opruimen, poetsen,,,,,maar ja alles kan morgen nog.

 

Morgen weer morgen nog een keer morgen

Tja als morgen nooit meer komen zal zal dat vroeg genoeg zijn voor mij!!.

Maar daar hadden we het ook al eens over.

Dadelijk doesjen en naar Theo, heb een afspraak gemaakt zie er naar uit we zien wel hoe de dag verder loopt.

 

De worsteling dagelijks om uit dat bed te gaan en de nieuwe lange dag aan te gaan, thuis dralen een nieuwe dag alleen, ik mis haar, ik mis de dingen te kunnen doen die ik vrijelijk zou willen doen, leven vanuit een handicap is moeilijk of het nu lichamelijk,mentaal of financieel is het blijft een beperkt leven.

 

Genieten wat je kunt, elke dag doorworstelen, hopen.

De worsteling mijn bed uit de nieuwe dag in

 

Tja het zal me elke dag steeds beter en beter gaan tot de overgang in nieuwe stralende herschapen energie.

 

Liefde, compassie en vooral solidariteit en vriendschap zij met u

het gaat U goed

Han

 

—————

08-08-2014 13:27

opnieuw 4

Een nieuwe dag een nieuw begin, ik vertelde al zojuist dat ik daar zo'n hekel aan had, dat ik er ook niet in geloof, maar ja de tekstverwerker liep vast en kon ik weer opnieuw beginnen en opnieuw is bijna altijd anders, dus ook bij dagen een nieuwe dag een andere dag

 

Billie holyday zong :”i locked myy heart and trown the key away and when love never comes thats good enough for me””

 

Voor mij is het dus als morgen niet meer komt is dat vroeg genoeg voor mij,een nieuwe dag een nieuw begin, of leven alsof er geen morgen meer is.....

maar vaak blijkt dat het nieuwe begin keer op keer weer een nieuw begin nodig heeft en morgen toch weer voor de deur blijkt te staan en als je dan s-morgens je ogen opent blijkt dat het vandaag het morgen van gisteren was.

 

Als jongeren hadden we grote plannen en vele dromen, vaak hield dat ook geld en macht in of in mijn tijd vooral een wereld vol vrede en geluk.....we kenden daar twee systemen voor....join the system and change maar als mensen eenmaal de macht en de positie hadden vergaten ze vaak de idealen om de wereld systematisch te veranderen, of revolutie,dropout tegen de maatschappij in gaan veranderingen afdwingen of je gewoon weg niks aantrekken van die maatschappij en ernaast gaan leven, alle systemen bleken ook niet te helpen..

 

Wat dan?? ik weet het niet het lijkt wel of je steeds meer in de berusting de tredmolen van het vandaag van het nieuwe beging en het onvermijdelijke van het morgen bestaat.

 

Steeds meer leef je gewoon in het vandaag, een soort tredmolen van het bestaan waar al zovelen het over hebben.

 

Als kinderen droomden we van hoe het er in 2000 uit zou zien.....nu het jaar 2000 is allang voorbij en ook door massale computercrashes die zouden gaan komen en ook weer niet plaatsvonden is de wereld nog lang niet vergaan maar met nog steeds nieuwe dagen nieuwe beginnetjes , gisteren en morgen

 

Ik heb alles gedaan waarvan ik al droomde in het leven, mijn leven ,mijn kunnen , mijn seksualiteit goed en veelvuldig geëxploreerd, maar ook in alle goede situaties heb ik het geen beter wereld zien worden omdat het kapot bleef gaan op machts- excentriekelingen en ego s die het zo goed kunnen vertellen.

 

Wel is en blijft eer hoop nog steeds en eigenlijk steeds meer we zien een steeds opener wereld een steeds bereisbaardere wereld voeding technologisering die ons in staat moeten maken van deze gehele werkelijkheid en alle levende wezens erop een goede gevoede en gelukkige massa te maken.......Maar doen we het?? nog steeds word kapitaal en macht opgehoopt en ongebruikt gelaten als of men het net als bij oude chinese keizers en egyptische farao s mee kan nemen naar whatever is behind this might be wonderfull world.

 

 

Ik heb genoeg geblogd nu dus we zien wel weer

vandaag is het vrijdag ….de week schiet niet op gisteren dacht ik al dat het zaterdag was, maar vorige week bleek het op woensdag ineens al zaterdag geweest.

 

 

Raar soms.... veel gebeurd en gedaan deze week en toch het einde lijkt maar niet berijkt te worden, terwijl  de vorige week kabbelde en ineens was de week zomaar voor bij en kwam de nieuwe week het nieuw begin het nieuw jeruzalem !!!

 

mensen ik wens u compassie, vrede en liefdevolle vriendelijkheid.

 

Han

—————

08-08-2014 00:35

opnieuw 3

 

Foutje bedankt,.....

 

met verontschuldigingen aan mijn broertje John V/merlijn

hier de gehele tekst van het wonderschone gedicht wat ik nu wel kon bovenhalen (drank maakt meer kapot als goed voor je is!!)

 

   jij die loopt in de schaduw

(john Vermeulen/Merlijn)

 

 

Jij die loopt in de schaduw

zoekende bent naar het licht en de goede weg]

in jou schuilt ook verdriet

het licht en de goede weg

in jou schuilt ook verdriet

 

jij een mens met kleuren

die niet stil wil blijven staan

bij wat eens is geweest

de hoop niet heeft verloren

 

 

jij zal het doel bereiken

al zit je levensweg nog vol gebroken lijnen

eens zal ook voor jou de zon weer gaan schijnen

 

En jouw zon straalt!!!!!!

—————

08-08-2014 00:25

opnieuw 2

Een zatte kop

de motor staat klaar

en ik erop

ja karre maar

 

mijn buik is dik

wellicht boordevol

maar de honger blijft

naar wat ?/

 

Vanavond dronken van de vriendelijkheid gemengd met een stevige hoeveelheid witte Australische wijn na urenlange gedachtewisselingen , dronken op de motor naar huis gereden.....om de vuilniszak buiten te zetten,,,,,,,,,waar zijn we mee bezig??

En tot mijn verbazing nu al midden inde nacht (stoppen die mensen ooit met werken??) de vuilnis aan het ophalen.

 

Enfin dronken van de vriendschap , verrijkt met gedachten , inzichten en weetjes besloot ik vandaag ipv Rabindranath Tagore waarover een andere keer meer het volgende poëtisch schrijfsel van mijn broer “johnVermeulen?Merlijn te plaatsen

 

Plezier ermee, of niet dat mag U zelf weten

dat was het dan weer opnieuw.....Han

 

Jij die loopt in de schaduw

zoekende bent naar het licht en de goede weg......

enfin het was mooi maar duit zijn de enige zinnen die over zijn gekomen via sms dus ….

Ohh johnnyboy vermeulen send them again but now by mail ….thank you

dank U mercie!!!

 

 

Han

—————

06-08-2014 17:49

opnieuw 1

Dikke tranen

 

Dikke tranen druipen langs mijn gezicht in een mengeling van blijde en droevige emoties.

Gevoelens van intens geluk zulke goede kinderen te hebben en diepe droefenis geboren in t gevoel er helemaal niet klaar voor te zijn.

 

Ik ben er niet klaar voor afhankelijk te worden van mijn kinderen, mijn vrienden, de staat, ik protesteer er van binnen ook fel tegen, het is  oneerlijk je leven lang keihard werken, klaar staan voor anderen en dan niet meer kunnen/mogen werken en weinig voor anderen kunnen klaarstaan.

Een onbehaaglijk gevoel van onnut zijn, je ervoor schamen vanwege het constante gevoel anderen tot last te zijn.

 

Vandaag heb ik geld moeten lenen van mijn kind, dat hoort niet, kinderen horen van hun ouders te lenen, maar ook ben ik blij dat hij dat zomaar zonder verder vragen of voorwaarden doet,ook blij dat ik vandaag heb kunnen optrekken met een broeder om hem””te helpen”” het geeft je het gevoel weer een beetje nut te hebben.

 

Mijn vrouw was teleurgesteld....ik was haar verjaardag vergeten,,,,,ze mailde me, ik was dat gedoe zo moe, in de mengeling van liefde verliefdheid , gedumpt te zijn en gebruikt te worden dat ik gemeen terug mailde dat ik ook jarig was geweest 22 mei, ze laat al jaren niks horen op mijn verjaardag en laatstleden verjaardag bracht ik de hele dag alleen door.............ik begrijp het, maak van het leven wat er van te maken is....maar eerlijk is het niet.....en ik protesteer er sterk tegen dat ik op mijn jonge leeftijd van 58 langzaam maar zeker afgeschreven ben en hoewel nog midden in de maatschappij in de marge begin te leven en langzaam versterf...

 

 

Maar dan nog elke dag een ander strikje een `` selfie`` en dan mijn website is er ook weer!!! groeten maar weer Han

—————

22-02-2014 23:13

meer 68

Beatles en andere dingen

 

Vanavond was mijn “”huisbioscoop”” op het luidspreker gedeelte na in bijna perfecte staat, dus besloot ik alvorens mij aan de door mezelf opgelegde taken te kwijten eerst wat muziek video s te kijken,,,,vervolgens ook nog het journaal op de belg vervolgens het journaal op nl en toen waren daar ineens de Beatles.

 

Nu van de mezelf toebedeelde taak kwam dus weer niks terecht (geen zelf discipline) en de beatleswas ook niet wat ik me ervan voorstelde......maar het deed eigenlijk veel en veel meer....

 

het was het herinneringsconcert omdat de Beatles 50 jaar geleden(sic 50 jaar!!!) doorbraken in Amerika.

Ni9et alleen doet het je beseffen datr je tegenwoordig dus tot de oudere generatie behoort alhoewel ik me dat natuurlijk al lang had moeten beseffen gezien mijn lichamelijke situatie en het feit dat je opa bent van 4 kleinkinderen.

 

Maar ja eerst zat ik met tranen in mijn ogen terug te denken en te mijmeren op de muziek...eerst aan de vriendjes Franswje,Marie,bennie en later aan de vriendenclub uitgebreid met Emile en Robbie...en Erwin...Robbie onze Georges dacht ik nog.....

 

we zijn allemaal ons wegen gegaan en hebben elkaar nog wel eens ontmoet ….........

 

Goed eerst tranen in mijn ogen en nostalgisch mijmeren, zachtjes zingend tot ik uiteindelijk luidkeels zingend wijdbeens liggend, hangend in mijn luie stoel met niks meer als een sarong aan vol overgave zat mee te brullen op de zo overbekende songs.......een oude gek alleen in zijn flatje voor een groot filmdoek......denkend aan de tijd hoe we nog vol hoop over de wereld die komen zou........luidkeels met een stapel kratten bier naast ons 's-morgens vroeg met het opnieuw opkomen van de zon hey jude en yesterday zongen in de tuin bij Robbie.

 

 

Nou dat moest ik wel even kwijt wou nog veel meer schrijven maar merk dat ik teveel wil en te weinig tijd heb.

in ieder geval weer een blogje af

de groeten

 

 

Han

—————

15-02-2014 17:32

meer 67

Ik heb geen zin om op te staan om met mijn vuile poten al naar het werk te gaan ik heb geen zin

IK heb geen zin om er uit te gaan, de harde buitenwereld,mensen zien en ontmoeten, mijn rol te spelen in dit schouwtoneel.

 

Ik heb nog geen zin om mijn boodschappen te doen.....de structuur van mijn appartement is klaar eindelijk hangen de deuren erin,,,,,,,,nu die berging nog weg....onthechten....afstand doen....ruimte maken voor het leven ruimte maken om te leven...

 

 

Leven is mijn werk...maar ik heb gewoon geen zijn op op te staan om mijn mijn vuile voeten al naar mijn werk te gaan..

 

het leven is een schouwtoneel iedereen die weet ik vel en doet zijn deel/

 

Ik heb bang, angst....wat brengt de buitenwereld....wat tot me doordringt via computer/internet en televisie is eigenlijk genoeg...

 

Laat me nu maar veilig en begeleid vanuit thuis naar loge en zo nu en dan naar een veilige vriend het is goed zo...

 

De energie in mijn leven is genoeg/teveel/ de gedachten overweldigen me....de keuzes gemaakt die me op allerlei wegen deden belanden waren boeiend, spannend maar bracht me niet tot verlichting...het is niet door inspanning dat we het Nirvana bereiken maar door helemaal niets te doen

 

 

nou ja de kop is er weer af......mijn appartement is redelijk schoon,,,,,,de deuren hangen....enigszins bezigheid oppassen inde muziekschool enb voor t eerst sinds lange tijd weer een blog...........werk/levensvermijdend gedrag kinderen ik mis jullie elk uur elk e minuut, Bennie waar ben je>>

 

 

liefde

vrede

gerechtigheid

liefdevolle betrokkenheid

kompasasiel

 

dat het ons U ...ik en de wereld in alle opzichten elk moment steeds beter en beter zal gaan.....nog sterk een waarachtiger....het zal ons elk moment in alle opzichten steeds beter en beter gaan en moeilijke periodes ...gaan voorbij maar horen bij het proces van regulerende energie op dat de wereld het leven het universum een beter plaats worde

zo ik heb weer gesproken

groeten

Han

—————

24-12-2013 12:24

briefwisseling met Martin

 
 
 
 
Sent: Monday, December 23, 2013 7:25 PM
Subject: Re: Re:
 
Dat troost mij, waarde Johannes, als er één religie is waaraan ik waarde hecht dan is het het loyalistendom.
Ik leef met je mede wat betreft je verloren liefde en het verdrietig daarover zijn, hoogst jammer natuurlijk.
Ik ben ook wel verstokt denk ik, maar dan in het leven zoals ik dat leidt, d.w.z. als brave man en opa.
Wederom zend ik u mijn welgemeende wensen voor een vredig kerstfeest en een goed komend jaar 2014.
Ik heb zo'n gevoel dat we elkander nog wel eens terugzien. Het zou mij wat waard zijn als dat zou zijn op
of bij den ouden COSA (zou die nog bestaan?)
Meld u eens weder.
(nee, alle gekheid op een stokje: ik hoop dat het je goed gaat, zo goed als mogelijk)
Frater Martinello.
 
Frater cosae Martinello,
het is mij wederom een genoegen U te mogen antwoorden op Uw zo vriendelijk en vol compassie geschreven mailtje.
Het is niet met afgunst maar met toch met een zeker jaloezie als ik Uw leven zie, als U het subtiele verschil tussen beide kunt vatten.....
Immers het was niet anders dan mij n wens dan zo’n leven te leiden en de zoektocht daarnaartoe drijft mij nog steeds schijnbaar rusteloos voort.
 
Ik kom in contact met allerlei vrouwelijke figuren die zeggen dit ook te wensen maar eigenlijk wensen zij een leven vol avontuur met een rijke man aan de zijde.
Ik dacht de juiste gevonden te hebben .....maar dacht ik dat niet meerdere malen.
En verliefd wordt ik snel......echter met zo’n hevigheid heb ik slechts bij Ineke en mijn laatste vrouw meegemaakt, reflecterend kom ik er ook achter dat ik alleen trouwde met jongere vrouwen en de beste relaties had met oudere vrouwen....\
 
In ieder geval voel ik me momentelijk niet erg gelukkig maar het zal me elke dag in alle opzichten steeds beter en beter gaan.
 
Het gaat U goed voel ik U bent alleen wat eenzaam zo nu en dan.....maar uw hart is vol en uw omgeving liefdevol aanwezig........ik ben weliswaar druk maar eenzaam in mijn hart en mijn omgeving is de drukte van oppervlakkige kennissen die allen mijn vriend willen zijn zonder er enige effort voor te doen.
 
Gelukkig heb ik de broeders van de metselclub nog een steun samen met hen te bouwen en te werken.....aan uitsluitend onszelf opdat we beter mensen zouden worden en zo ieder individueel werken....bouwen aan een beter wereld.
 
Frater, het ga u goed, jarenlang heb ik teruggedacht aan ons laatste gezamenlijk rondhangen in koffiehuis en platenzaak en waarom dat zo wegebde,,,, het was gewoon aanwezig zijn bij elkaar en elkaar warme aanwezigheid ervaren.........2014 word ons jaar van her kennismaking....het gaat U en Uw familie goed...ik denk aan U ....prettige feestdagen...het licht keert terug in onze dagelijkse wereld, de tijd van duisternis en depressieve gedachten is voorbij samen op weg het licht tegemoet
 
 
Met Uw welnemen neem ik de vrijheid deze brief op mijn website te plaatsen
 
het ga u en uw familie goed.......
liefdevolle aandacht, vrede en compassie zij met U en de wereld.
groet  
han

 

—————

07-11-2013 15:18

nogmaals Bart

ergens in de ochtend werd ik geroepen
of ik nog even erbij kon zijn
ik wist dat er iets officieels was
dus deed ik mijn lange broek aan en een blouse voor de chique, de etiquette
ik ging de bijeenkomstruimte in
de kou sloeg me om de oren, op mijn brilleglazenkwamen bijna de ijsbloemen, de airco stond op lekker koud voor de thai
Han zat er al, hij had een witte blouse met een strikje om zijn nek, geen non de juuke,
zoals ik dat ik Limburg noem, en een lichte lange broek aan, een baron zo lijkt het, hij heeft ook een wandelstok, als hij dan zo loopt op een rustig afgewogen tempo, gracieus zou je kunnen noemen, maar hij kan niet anders , want hij verrekt van de pijn, zonder stokkie
thaise mannen en vrouwen, leraren , teachers werden ze genoemd zaten aan een grote vierkante tafel, met een glaasje fris voor hun, groen gekleurd water
Han vertelde me, dat deze groep teachers , een andere teacher , die op deze school komt werken, uitgeleide doet.
ze maken er een meerdaags uitstapje van , er wordt gedronken, karaoke gedaan op een resort en inderdaad hier afscheid genomen.
zij, de komende teacher, was blijkbaar een afscheidsrede aan het doen, gaandeweg werd ze emotioneel, tranen vloeiden over haar wangen, de gehele kliek teachers zat onbewogen naar haar te kijken
en opeens ging haar mobieltje
en wat doet ze onder haar emotioneel betoog, beantwoord ze het gesprek en praat en praat en iedereen zit te wachten tot het gesprek voorbij is
ik kijk Han aan, en hij glimlacht naar mij
ja mobiliteit
altijd bereikbaar
lig je in je kist dood als een pier
en je mobieltje gaat
godswonder of niet
herrijs je of niet
we werden uitgenodigd voor een lunch, we reden met een busje naar de river kwai en stapten op een vlot, een platte boot
de boot voer af en tafel werd gedekt, eten op tafel
heerlijk
op en neer langs de watervallen gingen we
zo is het wel genoeg hè
het duurde ons wat te lang
de volgende dag kwam het onherroepelijk afscheid 8 nachten had ik in het hutje doorgebracht
nachtelijke geluiden van de varkens, de eenden en de konijnen zal ik me herinneren
de kou in de nacht, de krekels en kikvorsen
de gezellige en diepgaande gesprekken met Han
het niets doen, het lezen, flimpie kijken, internetten, in de zon zitten
goodmorning teacher,goodafternoon teacher door de studenten
de ochtend beginnen met een heerlijk soepie
de lunch met een heerlijk pittig gerecht
ja het was goed
de directeur van de school wilde afscheid van me nemen
hij was happy , dat ik geweest was
ik had al van Han vernomen, dat ik geen geld hoefde te betalen voor kost en inwoning
ik vroeg of ik donation kon geven aan de children of de school
nee, want ze kregen geld van het goverment
hand , een wai en thank you, kop koon krab
afscheid nemen is altijd beetje dood gaan, vertelde Han laatst
Han zou me naar kanchanaburi brengen
dus stapten we samen in de lokale bus
ik kan niet schatten hoe oude de bus zou zijn
20, 30 jaar, ramen open, fans aan en doorluchten maar
voor 2 en half uur bussen 55 b is 1 euro 20 zoiets
ik kijk nog eens naar de bergen waar allerlei soorten bomen opgroeien
het blijft een prachtig en vredig gezicht
halverwege de reis
wat gebeurd er toch
ik kijk op van mijn e reader
het zal toch niet
ha ha
nee hè
de bus stopt
ik kijk naar Han
hij zit met zijn gezicht gebogen tegen de rugleuning voor hem
zijn handen gevouwen, steunend op zijn bovenbenen
zou hij zijn zonden aan het overdenken zijn en om vergiffenis smeken zijn
ieder zal wel wat zonden weg willen wissen
ik roep hem
hij schrikt
oh hij was aan het slapen
kijk Han, je zult het niet geloven
ze staan droog
geen diesel meer
een bus helemaal vol
een reis van dik 2 uur door godverlaten streek en de diesel is op
kan niet meer voor of achteruit
zoals het ons gebeurde
foutje bedankt en even diesel halen
na half uur werd er diesel ingegooid en konden we weer verder
na een hartelijk afscheid van Han
begon ik aan mijn tweede gedeelte van mijn reis naar Bangkok
in een minibus naar Bangkok
zonder problemen
ik had via internet al een hotel uitgezocht en besproken
het was een kleine kamer, geen raam een tweepersoonbed paste er net in, bloemenbehang op de achtergrond
ouderwetse tv, die het niet deed
badkamer met wc en douche
een warme douche
heerlijk het warme water over mijn lichaam te voelen, het lijkt net alsof het schoner wordt
nog bijna een week

groetjes bart

 

—————